Home Leiden Burgemeester Laila Driessen zette 1.000e gast Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp in de bloemetjes

Burgemeester Laila Driessen zette 1.000e gast Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp in de bloemetjes

door Emile van Aelst

Dat Fietsmaatjes een doorslaand succes zou worden stond eigenlijk al vast toen dokter Ben Crul in 2017 Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp oprichtte. De gasten die meerijden genieten van een fietstochtje door de omgeving terwijl ze anders nooit meer op de fiets zouden kunnen genieten. Twee jaar geleden werd de 10.000e rit gereden en gisteren stapte de duizendste gast op de fiets. Er werd een stop gemaakt bij het Gemeentehuis van Leiderdorp waar ze een verrassing te wachten stond.

Buiten werden ze opgewacht door oprichter en voorzitter Ben Crul.

Toch wel een heel aparte ervaring gewoon met de fiets het Gemeentehuis in rijden.

Binnen stond burgemeester Laila Driessen het stel op te wachten.

Ik schreef bewust stel, want gastheer Dick de Boer is de echtgenoot van de duizendste gast Gerda de Boer.

Ben Crul heette het echtpaar welkom en memoreerde nog even wat een vlucht Fietsmaatjes heeft genomen sinds de oprichting. Gerda de Boer is de duizendste gast van Fietsmaatjes. Uiteraard vallen er regelmatig gasten af, maar dat is inherent  aan de leeftijd en doelgroep vertelde Crul, maar momenteel maken wekelijks 490 gasten gebruik van de service van Fietsmaatjes.

Burgemeester Laila Driessen is al jaren lang groot fan van Fietsmaatjes en heeft ook mooie verhalen uit de eerste hand, omdat haar man Leon al jaren fietsvrijwilliger is bij Fietsmaatje.

De laatste tijd fietst hij met een dame die veel zusters in de omgeving heeft wonen. Elke keer gaan ze langs bij een andere zuster en komt hij regelmatig thuis met verse groente of kaas.

Mevrouw de Boer vertelde ik ben zo blij dat mijn man fietsvrijwilliger is geworden, dat hielp mij over de drempel heen om mee te gaan fietsen. Eigenlijk kwam ik bijna de deur niet meer uit en zat ik voornamelijk achter de naaimachine.

Het is leuk om niet alleen met reguliere gasten, maar ook na jaren weer eens samen met mijn vrouw door de omgeving te fietsen vertelde meneer de Boer.

Ben Crul was blij met weer een mijlpaal voor Fietsmaatjes, maar had nog wel een vraagje. Kan je schrijven dat we nog steeds op zoek zijn naar fietsvrijwilligers en ze zich kunnen aanmelden via de website van Fietsmaatjes.

Burgemeester Laila Driessen neemt eerdaags wegens pensionering afscheid als burgemeester van Leiderdorp. Ik ben zo blij dat ik dit nog heb kunnen meemaken vertelde zij. Ik draag al jaren samen met mijn man Fietsmaatjes een warm hart toe en het is eigenlijk een win win organisatie want zowel de fietsvrijwilliger als de gast genieten volop van de fietstochtjes.

Nog even de bandjes contoleren en toen konden Dick en Gerda de Boer op weg voor hun eerste fietstochtje door de omgeving.

In de fotoslideshow en filmpje nog wat sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 20 oktober 2023 - 7:25

Ik vind het te ver fietsen vanaf hier anders had ik me aangemeld. Vind het echt een goed project.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 oktober 2023 - 8:19

Dat lijkt me heel leuk, ook om te doen. Al gaat het laatste, zelf fietsen, voor mij niet meer op door artrose in mijn knieën.

Reply
rietepietz 20 oktober 2023 - 18:30

ik fiets zelf niet meer dus kan geen maatje worden, zelf gebruik ik mijn maatje Suus als ik erop ga.

Reply
Hans 20 oktober 2023 - 22:38

Een Fietsmaatje is wel iemand die zorg heeft dat een ander nog buiten komt, mag ook best wel worden gewaardeerd. Hans

Reply
Nicky 22 oktober 2023 - 15:43

Wat mooi dit! Inderdaad een heel goed initiatief. En wat leuk inderdaad om zo het gemeentehuis in te mogen fietsen.

Reply

Plaats een reactie