Home Leiden Gregory Page in de Qbus met alleen maar vaste fans

Gregory Page in de Qbus met alleen maar vaste fans

door Emile van Aelst

Wie Gregory Page een keer heeft gezien, komt zeker weten nog een keer terug als hij weer in Nederland is. De laatste keer dat hij optrad in de Qbus was anderhalf jaar geleden en net zoals altijd zat ook nu de Qbus weer vol. Een avond Gregory Page is alsof er een goede, Engels sprekende, oom met zijn gitaar op bezoek komt. Het publiek kent Page en Page kent zijn publiek, presentator Martin Rohde hoefde hem dan ook niet echt in te leiden.

Ik zie een hoop oude bekenden, wie is voor het eerst bij mijn optreden. Op de voorste rij ging één vinger omhoog. Zo zo en dan op de eerste rij, ik hoop dat ze je gewaarschuwd hebben, it’s a seven hours show.

Ik ben met mijn zeven keer nog maar een jonkie wat betreft het aantal keren dat ik hem gezien heb, de meeste mensen in de zaal zaten ver boven de tien keer met diverse uitschieters naar vijftien of meer.

Page brengt mooie en vaak gevoelige nummers met regelmatig een diepere inhoud.

Gregory Page is behalve een goede singer-songwriter en dichter, ook een mooi verteller. Ik ben altijd blij weer in Nederland te zijn, ik treed hier overal in het land op en ze blijven me ook terugvragen. Ik heb nooit in New York of Nashville op het podium gestaan, maar de ‘grote artiesten’ die daar stonden hebben nooit in Schoorl, Heerhugowaard of Wychen gestaan.

Ik zag ooit een documentaire over Jim Morrison die toen de douane naar zijn beroep vroeg, antwoordde ik ben poëet. Wow dat ga ik ook zeggen. Ik kwam aan op Schiphol en de douane vroeg wat komt u doen. Ik antwoordde ik ben op tournee ik kom optreden. Wat doet of bent u dan. Ik ben poëet zei ik. Uhhm en waar verblijft u tijdens uw tournee. In Schoorl antwoordde ik. Hij keek mij lachend aan en zei doorlopen.

Vanmorgen kocht ik een muziekblad, ik bladerde het wat door en keek plaatjes want ik kan natuurlijk niet lezen wat er staat. Zag ik opeens een recensie op mijn laatste album Modern Man. Ik heb geen idee wat er staat want niemand heeft het nog vertaald voor me, maar ik sta er wel in.

Voor wie hem nog niet gezien heeft dit is mijn nieuwe LP.

Eigenlijk zou ik samen met een accordeonist optreden deze tournee, helaas is hij onlangs overleden. Maar ik weet dat hij er toch een beetje bij is en meekijkt.

Met de Omnichord kan ik zijn muziek een beetje vervangen.

Inderdaad een prachtig en handzaam instrument.

Na ruim twee keer drie kwartier kwam er een eind aan een geweldige avond met George Page.

Het was een prachtig concert met een heel indrukwekkend slot. In een gedicht hield Page ons een spiegel voor hoe de wereld er thans uitziet. Het filmpje hieronder eindigt daar dan ook mee en is zeker aan te raden eens goed te laten doordringen.  Gregory Page geeft nog een paar concerten in Nederland en is in februari 2024 gelukkig alweer terug.

UPDATE: Helaas heb ik op verzoek van het management het filmpje moeten verwijderen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 19 oktober 2023 - 7:31

Heerlijke muziek. Lekker lange opname ook.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 oktober 2023 - 7:33

Hij heeft het allemaal mooi samen gevat in zijn gedicht, het komt er allemaal op neer dat we met zijn allen “Too Much” willen en meer moeten “Rember” hoe het was…

Reply
Sjoerd 19 oktober 2023 - 7:35

En dan vergeet ik nog te zeggen dat ik het een mooi optreden vond, tenminste wat ik ervan gehoord heb.

Reply
rietepietz 19 oktober 2023 - 13:58

Inderdaad , een prachtig slotbetoog, hij heeft hélemaal gelijk!

Reply
Nicky 22 oktober 2023 - 13:54

Och, die stoel met die jas en die hoed…

Reply

Plaats een reactie