Home Leiden Olympisch Kampioene Iefke van Belkum-Nederend wordt Technisch Directeur bij Stichting Top Waterpolo Leiden

Olympisch Kampioene Iefke van Belkum-Nederend wordt Technisch Directeur bij Stichting Top Waterpolo Leiden

door Emile van Aelst

Leiden blinkt op sportgebied bij meerdere sporten uit, om maar wat te noemen basketbal, roeien, schaken en niet te vergeten waterpolo. Afgelopen zaterdag speelden zowel de dames als heren van ZVL 1886 in het nieuwe zwembad de Vliet dat vorige week geopend is. Voor de dames was het hun eerste wedstrijd in dit bad.

De dames van ZVL wonnen hun eerste wedstrijd in dit bad met 15-9.

Het was voor mij de eerste keer dat ik in het nieuwe zwembad was en ook even wennen een ijshal en een zwembad in een pand. Aan de andere kant het heeft allebei met water te maken 馃檪

Over de ijsbaan eerdaags meer, nu kwam ik puur voor het Waterpolo. Ik kwam natuurlijk niet zomaar er viel iets te vieren, de presentatie van de Technisch Directeur bij Top Waterpolo Leiden.

Veel spelers, bestuursleden en sponsors waren op de presentatie afgekomen.

De presentatie was in handen van Topsportco枚rdinator Reanne van Kleef.

Voorzitter Robert Maasdijk was blij met de grote opkomst bij dit toch wel belangrijke moment voor het Leidse Waterpolo.

Voor de presentatie sprak Reanne van Kleef eerst met Laura Roels en Stan van Ruiten, de captains van het ZVL 1886 Dames- en Herenteam. Het nieuwe zwembad is mooi, maar ook even wennen aan de breedte, het is breder dan zwembad de Zijl. Waarom speel je bij ZVL 1886 was een van de vragen. Beiden gaven vrijwel hetzelfde antwoord, als je eenmaal bij deze club terecht komt dan wil je nooit meer weg, ondanks dat er regelmatig aan je getrokken wordt door andere clubs.

Na de interviews met de captains was het tijd voor een gesprek met- en presentatie van de Technisch Directeur.

Top Waterpolo Leiden mag trots en blij zijn met Iefke van Belkum als Technisch Directeur. De staat van dienst van Iefke liegt er dan ook niet om; Olympisch Kampioen, uitgeroepen tot beste speler zowel in Amerika als Rusland, topspeelster in Griekenland en ga zo maar door, eigenlijk teveel om op te noemen als je op de site met haar Palmares kijkt.聽 Reanne noemde haar dan ook niet voor niets de Messi van het Waterpolo.

Iefke legde uit dat ze zich onder andere in gaat zetten voor de professionalisering van het Waterpolo. Leiden en van Belkum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ik werd op mijn vierde jaar lid van deze vereniging en het is een rode draad gebleven in mijn hele sportcarri猫re. Speler, coach en nu Technisch Directeur. Daarnaast is van Belkum ook nog trainer bij het Regionaal Training Centrum in Leiden en Bondscoach van de Oranje-meiden onder 15 jaar.

De Stichting Top Waterpolo Leiden is de eerste organisatie in Nederland die een Technisch Directeur heeft aangesteld.

Iefke benadrukte zo jong mogelijk te beginnen met de sport en je dan te ontwikkelen tot waar je interesse ligt. We hebben een goede jeugdopleiding en daar ligt de toekomst van het Waterpolo. Het was niet tegen dovenmansoren gezegd, direct rukte zich een baby los uit het publiek.

In een noodvaart kroop hij af op zijn doel. Nu nog kruipend, maar let maar op als hij zwemt komt hij overal doorheen 馃檪

Als dank voor de presentatie kreeg Reanne het clubshirt van ZVL-1886.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerbeelden van de presentatie.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 18 oktober 2023 - 7:25

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het nog nooit gezien heb. Alleen wel eens op TV. De naam zei me dan ook niets. Leuk dat je hier ook aandacht aan besteedt.

Reply
讚讬 诪专讬讜 18 oktober 2023 - 12:28

zo.. door jouw bericht ineens aan mijn neefje denken, want die is op vakantie. Dus even vakantiefoto’s bekeken die online staan en je bent zo weer een half uur verder. Waarom ik aan hem moest denken? Hij zit op waterpolo.

Love As Always
Dimario

Reply
Kakel 18 oktober 2023 - 17:30

Weer helemaal gewend thuis?
Die baby uit het publiek en dan jouw commentaar, heerlijk.
Jij viel weer met je neus in de gebaksboter. Een vriendin van me deed aan waterpolo maar dat was voordat ik haar leerde kennen. Zelfs was ik “klaar” na mijn zwemdiploma-B.

Reply
rietepietz 18 oktober 2023 - 18:12

Ik hoop dat ze het kleintje hebben kunnen stoppen v贸贸r het in het zwemwater terecht kwam. 馃槈

Reply
Nicky 19 oktober 2023 - 21:45

De Messi van het waterpolo. Dat is nog eens een compliment, zeg! Maar dat is niets teveel gezegd, denk ik.

Reply

Plaats een reactie