Home Leiden La Carihuela,het blijft als thuiskomen voelen

La Carihuela,het blijft als thuiskomen voelen

door Emile van Aelst

Voor je het weet is het alweer voorbij, maar zo’n weekje La Carihuela doet elke keer weer goed. In mei ga ik altijd om een bodem te leggen voor de zomer en in oktober is het heerlijk om na alle 3 oktoberdrukte in Leiden even de zon en andere mensen op te zoeken. En dan voelt La Carihuela als thuiskomen, je weet de weg en hebt er ondertussen een aantal goede bekenden en vrienden wonen.

Heerlijk om weer even door de Calle Bulto te lopen met al zijn restaurantjes en winkeltjes.Ik fotografeer de hangende boom geloof ik elk jaar.

Het blijft gewoon een mooi gezicht die boom.

Over fotograferen gesproken, eigenlijk fotografeer ik in mijn vakantie heel weinig en blijft zelfs mijn normale camera vrijwel altijd in het appartement liggen. Heerlijk om eens een weekje zonder camera om je nek te lopen.  Leidenaren die mij kennen en ik in La Carihuela tegenkom staan daar raar van te kijken, maar gelukkig kan een mobieltje ook veel doen tegenwoordig en kan ik het natuurlijk toch niet laten 🙂

Ze zeggen wel eens je komt op een zonnige dag in Katwijk minder Leidenaars tegen dan in La Carihuela. Er komen inderdaad het hele jaar door veel Leidenaars, maar je groet elkaar, maakt eventueel kort praatje en gaat weer verder. Zo nu en dan kom je natuurlijk wel eens een heel nestje tegen zoals in de Heinkeken Corner, dan is een vakantiefotootje altijd wel leuk.

Mij tegen komen in de Heineken Corner is natuurlijk niet zo moeilijk, omdat ik er bijna elke avond zit. Eigenaren Rien en Patty zijn nu eenmaal goede vrienden van me en in de toekomst zal ook Presley met me opgescheept zitten 🙂

Ik zit er natuurlijk ook om te dobbelen, zoals je in de vorige blog al kon zien. Zeventje gooien blijft dan ook een heerlijk en gezellig spel. Je moet natuurlijk geen 30 punten of meer gooien dan krijg je een shotje die Rien uitzoekt en die kunnen nog wel eens heftig zijn zoals Sylvia merkte 🙂 Angelique had er geen last van die gooide achter elkaar -5 🙂

Ik zit natuurlijk niet alleen maar in de kroeg, overdag geniet ik van de zon.

In de vele strandtenten zijn vrijwel alle strandbedjes bezet, maar je kan natuurlijk ook voor je rust gaan.

Eerlijk gezegd komen wij vrijwel nooit op het strand en kiezen voor het zwembad bij ons appartement.

Nu het iets rustiger gaat worden is het tijd voor onderhoud, er moet toch zo nu en dan geschilderd worden.

Alleen of dit nu Arbo-technisch verantwoord is betwijfel ik, ach misschien is hij in zijn vrije tijd wel bergbeklimmer of andersom.

Zondags is de Heineken Corner gesloten en gaan Rien en Patty vaak met vrienden naar het strand en daarna met zijn allen nog wat eten.

Eerdaags komt er nog een fotoverslag van de poezenkolonie op de punt tussen La Carihuela en Torremolinos.

Ook komen er nog verslagen van Feria de Virgen Rosario in Fuengirola en de lekkerste sliptong eten bij El Corrilon in Arroyo de la Miel.

Hieronder twee fotolideshows/filmpjes de eerste met sfeerbeelden van La Carihuela en de tweede van de kabelbaan en de roofvogelshow in Benamaldena.

Kabelbaan Benalmadena en roofvogelshow.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

La Carihuela,het blijft als thuiskomen voelen – Leidse Glibber - News Reel 15 oktober 2023 - 4:19

[…] Source link […]

Reply
Sjoerd 15 oktober 2023 - 6:42

Zo te zien heb je het ondanks de rust toch nog behoorlijk druk gehad met van alles…

Reply
Elisabeth 15 oktober 2023 - 10:07

Oh wat heb je het weer heerlijk gehad daar. Super om te zien. Ik ken het daar behoorlijk goed. Vaak geweest en veel gewandeld over de boulevard.

Reply
Hans 15 oktober 2023 - 13:32

De titel van je blog verteld een heel verhaal.
Heerlijk als je zo naar je vakantie bestemming gaat.
Mooie video’s Emile, helemaal vakantie. Hans

Reply
Kakel 15 oktober 2023 - 16:34

Het doet me goed te zien dat je overal vrienden hebt. Al zijn de meesten Leidenaren (-: Volgens mij heb je het nog best druk gehad!

Reply
rietepietz 15 oktober 2023 - 17:49

`Ging je eerst dáár heen om bij te komen van de drukte hier…. moet je nu hiér weer bijkomen van de drukte dáár!

Reply
Nicky 18 oktober 2023 - 21:16

Het ziet er heerlijk uit. Behalve die schilder dan. Hier krijg je meteen de arbeidsinspectie op je dak.

Reply

Plaats een reactie