Home 3 October/Leids Ontzet DC Dance wint Joppenszprijs bij de Taptoe en heerlijk sfeertje in de stad na de Taptoe

DC Dance wint Joppenszprijs bij de Taptoe en heerlijk sfeertje in de stad na de Taptoe

door Emile van Aelst

Ik ben keihard bezig alle filmpjes en foto’s te verwerken, dus er zullen vandaag meerdere verslagen online komen. Dus je kan gerust nog een paar keer terugkomen vandaag en morgen 🙂 Voor de Taptoe ging ik natuurlijk weer op mijn, al jarenlang, favoriete plek staan. Altijd gezellig bij Van der Zon voor de deur.

De Taptoe leek grootser en langer dan ooit en het lijkt ook alsof steeds meer leden van verenigingen mee gaan lopen. Er worden elk jaar ook prijzen gegeven voor de vereniging die zich het mooiste of opvallendst presenteert. Dit jaar ging de eerste prijs naar de gigantisch grote en swingende groep van DC Dance.

Gymsport Leiden pakt ook altijd groots uit en daarom terecht een tweede prijs.

 

Wielervereniging SWIFT werd beloond met een derde prijs.

Over beloningen gesproken, Tamarco kreeg van slager Meli een zak worst aangeboden.

Voor ik verder ga met het stappen hier eerst nog een filmpje en foto’s van de Taptoe.

Gelijk na de Taptoe verspreidt iedereen zich over de stad en gaat richting kermis, kroeg of een van de vele optredens voor kroegen en op pleinen.

Heel enthousiast dacht ik te gaan kijken bij Rubberen Henkie op het podium bij het Stadsbrouwhuis. Na eindelijk de steeg doorgekomen te zijn stond ik op de brug totaal vast. Ik gaf het op en besloot terug te gaan naar het Praethuys. Alleen moest ik dan wel weer die steeg door 🙂

Het lukte me er door te komen en bij het Praethuys een plekje voort het podium te bemachtigen.

Ik besloot nog even op het Garenmarktplein te gaan kijken, als ik tenminste uit de drukte bij het Praethuys kon komen. Achter me hoor ik opeens, “Juhhh Glibber praat je niet meer dan” Sorry heren ik zag jullie echt even over het hoofd. Jochem Myjer en Armin van Buuren zorgen ook altijd dat ze op 2 oktober niet hoeven te werken en feest kunnen vieren. Naderhand dacht ik stom eigenlijk, dat ik niet iemand vroeg een foto van ons drieën te maken, want drie Leidse Ereburgers bij elkaar zie je niet zo vaak 🙂

Eindelijk aangekomen bij het Garenmarktplein keek ik even bij de Hermes House Band.

Ik hoorde dat er meerdere Hermans House Bands zijn en elk jaar worden aangevuld met nieuwe studenten van het Rotterdams Studentencorps. Zodra je afgestudeerd bent moet je de band verlaten.

Nog even snel kijken bij de Plantage waar Bob Color optrad.

Ik was geloof ik niet de enige die een biertje bij de Respons wilde gaan pakken.

Even een klein rondje kermis.

De Kamelenrace blijft een topattractie in Leiden, iedereen wil een petje winnen.

Een laatste biertje in de Pomerans en gelijk eigenaar Joke feliciteren die om 00.00 uur 65 jaar was geworden.

Thuis camera leeggemaakt batterijen op de lader en even een paar uurtjes oogjes dicht, want om 05.45 ging de wekker alweer.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 4 oktober 2023 - 20:07

Haha, logisch dat je na zo’n week op vakantie gaat…

Reply
Nicky 7 oktober 2023 - 12:29

Wat een feest! Heerlijk! En inderdaad; gemiste kans die foto van jullie drieën.

Reply

Plaats een reactie