Home 3 October/Leids Ontzet Café’s Plantage, Hut van Ome en Lazerus weer open. Optocht kijken bij de Plantage wordt weer een groot feest

Café’s Plantage, Hut van Ome en Lazerus weer open. Optocht kijken bij de Plantage wordt weer een groot feest

door Emile van Aelst

Gisteravond kwam het goede nieuws dat de 3 café’s weer open mogen. Na zes weken leven in spanning kan de nieuwe eigenaar Marlous van Wetten opgelucht adem halen en in een noodvaart alles voor 2 en 3 Oktober in orde maken. Vandaag kwamen een hoop vaste klanten langs om te feliciteren.

Sinds een aantal jaar is ‘de plees toe bie’ om de optocht te kijken op het laatste stukje Levendaal ter hoogte van Café de Plantage. Probleem is alleen hoe krijg je het leuk als de kroeg dicht is en er dus geen toiletten, bier en ander extra vermaak is. Daar hadden een aantal trouwe optochtkijkers een afgezwakt alternatief voor in gedachte, maar het leukste zou natuurlijk zijn als het in zijn geheel kon doorgaan. Vandaag kwam het groene licht en kon er geschakeld worden om het feest voor, tijdens en na de optocht op poten te zetten.

En dan zie je weer hoe geweldig Leidenaren en Leidse ondernemers zijn. Toiletten, hoe kom je 3 dagen voor Het Feest der Feesten nog aan toiletten. Een telefoontje naar Ernst Barthen van Huurmaat/Riool.nl en de toiletten zijn geregeld en gesponsord. Haringen zijn weer geregeld via de bonnen van verschillende families. Kaas en worst tijdens de optocht is ook altijd lekker. Toen Arno de Jong, directeur Sligro Leiden, hoorde dat de Plantage weer open is bood hij direct bakken vol kaas en worst aan.

Trio Choufour kunnen we zondag al horen tijdens het A Meezing Festival op de Garenmarkt, maar boden gelijk aan om weer voor-, tijdens de gaten in- en na de optocht te komen zingen in het park.

Het geluid wordt ook dit jaar weer verzorgd door Mickel de Nijs van Nice Music.

Vorig jaar werd de optocht bij de Plantage voor het eerst van commentaar voorzien door Joost van der Wal en Nikos van Aelst. Ze hebben gelukkig niet voor niets alle onderdelen van de optocht in hun hoofd gestampt en vertellen het publiek dinsdag weer wat er allemaal langs komt rijden en lopen.

Een beetje extra reclame op de socials is ook altijd erg belangrijk, de meiden van Trudy, Kwik Events, zorgen dat er morgen affiches op de socials verschijnen. Geweldig toch als je ziet hoe spontaan iedereen mee wil helpen. Een van de leuke dingen van optocht kijken bij de Plantage is dat er twee springkussens staan voor de kinderen. Eentje is door de leverancier aangeboden en voor de tweede wordt gewoon bij de ouders met de pet rond gegaan.

Na de Plantage wordt de optocht ontbonden, daarom is de kans groot dat de korpsen een korte show kunnen geven waardoor ook gelijk de ’traditionele’ gaten in de optocht weer opgevuld zijn 🙂

Het gaat bij de Plantage gewoon weer een groot feest voor-, tijdens- en na de optocht worden.

Zowel op 2 oktober als op 3 Oktober treedt ook Bob Color zoals elk jaar weer op in de Plantage.

Al was het op het laatste nippertje, het feest bij de Plantage is gered. Op dit moment is nog niet bekend wat er eventueel bij de café’s de Hut van Ome Henne en Lazerus gaat gebeuren. Ze zijn in elk geval ook gewoon weer open.

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 27 september 2023 - 21:13

Mooi toch dat ook dat geregeld is…

Reply
Hans 27 september 2023 - 22:09

Hut van Ome en Lazerus, daar sta je wel weer op.
Ja, ook een hapje, drankje en een wc is niet onbelangrijk tijdens een feestje. Hans

Reply
די מריו 27 september 2023 - 22:46

en zo kun je elkaar helpen om het feest nog mooier te maken.

Love As Always
Dimario

Reply
real_jager 28 september 2023 - 7:45

Erg gezellig lijkt me maar daarna naar huis kruipen gaat mij wat te lang duren… 🙂

Reply
rietepietz 28 september 2023 - 19:18

Ik hoorde het al op radio West en kon dus al aardig voorspellen waar jouw logje vandaag over zou gaan. 😉

Reply
W.S. Suurbier 29 september 2023 - 11:22

Wij van Wessel Juristen zijn in ieder geval van de partij!

Reply
Nicky 6 oktober 2023 - 12:50

Wat mooi dat iedereen mee helpt.

Reply

Plaats een reactie