Home 3 October/Leids Ontzet Eindelijk juiste Leidse Sleutels in het Van der Werfpark

Eindelijk juiste Leidse Sleutels in het Van der Werfpark

door Emile van Aelst

Eindelijk kan er nooit meer een fout gemaakt worden met plantjes voor het standbeeld van burgemeester van de Werf.

3 October Commissieleden Edwin Haasbroek en Bertram Wesselman ergerden zich er al jaren aan dat het parkje voor het standbeeld van Van der Werf er vaak tijdens de Koraal op 3 Oktober niet uitzag. Het ene jaar was het kale boel.

Een ander jaar een grote bos struiken met bloemen die weinig met de Leidse kleuren te maken hadden.

Even leek het in 2021 de goede kant op te gaan, er werd besloten om de aanplant in de vorm van de Leidse Sleutels te maken. Commissielid Tineke Schutte keek raar op toen ze een foto ging maken en zag dat de baarden op zijn kop zaten.

Ook burgemeester Lenferink vond jammer dat het niet wilde lukken goede en juiste beplanting aan te brengen. Edwin Haasbroek, die al meerdere Leidse kunstwerken heeft gemaakt zoals de Marathonfinishboog, de verlichte Sleutels, de skyline op de Beestenmarkt en de startboog van de Taptoe, dacht het moet toch een keer goed aangepakt worden. Hij maakte een ontwerp kreeg toestemming die te plaatsen in het parkje voor het beeld. Chris Verplancke, voorzitter van de Business Club Leiden, vond het ook een mooi plan en wilde het met de BCL financiëren. Edwin ging aan de slag en gisteren werden de Leidse Sleutels in het park onthuld.

Even dacht ik dat er geoefend werd voor de dikke bandenrace, maar het waren burgemeester Henri Lenferink en chef de kabinet Michael Juffermans die aan kwamen racen vanaf een lunch met medewerkers en bestuur van de Universiteit. Het zijn drukke dagen voor de burgemeester die overal verwacht wordt voor zijn afscheid.

Met een nipte voorsprong won Michael 🙂

Ondanks alle drukte maakte maakte Henri Lenferink graag even tijd vrij om de Leidse Sleutels in het Van der Werfpark te onthullen.

Edwin legde uit waarom hij er toe gekomen was en hoe hij de sleutels gemaakt heeft.

Je zag Henri denken mooi hoor, maar jammer dat ik er net niet meer van kan genieten bij mijn toespraak tijdens het Koraal op 3 Oktober.

Ik vind het geweldig dat er eindelijk een definitieve juiste vorm voor de beplanting voor het standbeeld van Van der Werf ligt.

Om er van te genieten met het Koraal moeten we alleen nog een jaartje wachten. Vanwege de verbouwing van het park is het Koraal dit jaar op het Garenmarktplein 🙂

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 31 augustus 2023 - 7:05

Dat ziet er in ieder geval verzorgt uit.

Reply
Nicky 1 september 2023 - 20:48

Dat is nou eens een briljant idee!

Reply

Plaats een reactie