Home 3 October/Leids Ontzet Eerste enige echte 3 Oktoberhorloge aangeboden aan burgemeester Henri Lenferink

Eerste enige echte 3 Oktoberhorloge aangeboden aan burgemeester Henri Lenferink

door Emile van Aelst

Het moest er een keer van komen, een echt Leids 3 Oktoberhorloge. Claas Griffioen liep al jaren met het idee, maar het kwam er niet van. Dit voorjaar besprak hij zijn idee met Rens Heruer die het een geweldig idee vond. Samen zetten ze de puntjes op de I en besloten 1574 horloges te laten maken. Afgelopen week kwamen de horloges binnen en de eerste reacties zijn overweldigend.

Het eerste horloge werd aangeboden aan Henri Lenferink. Normaal wordt hij op 3 Oktober als burgemeester overal op tijd naartoe gebracht. Dit jaar gaat hij het Feest der Feesten vieren als gewone Leidenaar en dan is het handig om alleen even op je horloge te moeten kijken waar je naartoe moet. We zaten gezellig in de tuin van de burgemeester en Claas vertelde hoe hij op het idee gekomen was en over de samenwerking met Rens.

We luisterden aandachtig naar het verhaal van Claas.

Stiekem had ik het horloge al gezien, maar het was toch een spannend moment toen Rens het horloge uit de verpakking haalde om aan te bieden aan Henri Lenferink.

Het eerste exemplaar ging officieel naar Henri Lenferink, die toch wel zichtbaar vereerd was.

Na de overhandiging liet Claas zien wat voor leuke en aparte details er verwerkt zijn in het horloge.

Er zijn  typisch Leidse details zowel op de voor- als achterkant.

Op het horloge staan alle traditionele programmaonderdelen van 3 Oktober van de Reveille tot aan het Vuurwerk en alles wat er tussen zit. Mooi detail de Leidse sleutels op de secondewijzer.

Elke Leidenaar hoort het Leids Volkslied uit zijn hoofd te kennen, maar mocht je twijfelen dan kan je nog even spieken op de achterkant van het horloge.

Omdat het horloge eigenlijk een soort feestwijzer is, staat dat ook gedrukt in het leren bandje.

Nog een mooi detail, het sleuteltje op het clipje van de sluiting.

Het horloge zit verpakt in een mooi doosje en er zit ook nog een bijsluiter bij 🙂

Henri Lenferink was duidelijk verguld met het eerste exemplaar van het enige echte 3 Oktober horloge.

De horloges zijn genummerd, maar omdat elke oprechte Leidenaar hetzelfde is, hebben alle horloges het nummer 1 van 1574 stuks.

Het horloge FeestWijzer kost 31 euro en is – zo lang de voorraad strekt – te koop bij Boekhandel De Kler (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten), Bruna Beunk (5 meiplein), Drogisterij Boerhaave, Servicepunt-Rijdende Geus-Kraam 3 October Vereeniging, Griffioen Precious Presents, Drogisterij Bik en Omroep Sleutelstad.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 19 augustus 2023 - 21:17

Mijn eerste reactie was, het is mooi, het is uniek en het zal wel duur zijn. Maar dat valt dus best wel mee.

Reply
rietepietz 20 augustus 2023 - 15:04

De echte Leienaar kán niet zonder. !

Reply
Hans 20 augustus 2023 - 21:08

Een uniek 3 Oktoberhorloge, nu kan burgemeester Lenferink niet meer te laat komen. Hans

Reply
Nicky 21 augustus 2023 - 14:11

Prachtig! Vooral de details.

Reply
Na een weekend met Sportpunt071en een Bridgedrive is het Vijf Meibad nu echt dicht – Leidse Glibber 21 augustus 2023 - 23:37

[…] Na een weekend met Sportpunt071en een Bridgedrive is… Gewoon alles old (timer) Eerste enige echte 3 Oktoberhorloge aangeboden aan burgemeester… ELCID week 2023 Barry Badpak trad op bij… ELCIDweek 2023 Het Leids Eerstejaars Festival in […]

Reply

Plaats een reactie