Home Centrum Opening ELCIDweek 2023

Opening ELCIDweek 2023

door Emile van Aelst

Elk jaar stroomt op de tweede maandag van augustus de stad weer vol met een nieuwe lichting studenten. Ik vergelijk het altijd een beetje met haring en heb het dan ook over de Leidse nieuwe. Het klinkt raar misschien maar het verschilt echt van jaar tot jaar. Er zijn jaren bij dat ze echt piepjong lijken en je bang bent dat er een massaal luier verwissel moment komt. Dit jaar zien ze er weer een stuk volwassener uit, dus vallen ze eerdaags niet meer op als eerstejaars. De ruim 3.600 deelnemers aan de ELCID week worden in twee shifts ontvangen op de Lammermarkt.

Gistermiddag om 13.00 uur had ik de fotoslideshow al klaar en dacht ik plaats eind van de middag een verslag. Het liep even anders en er kwam gisteren helemaal geen verslag. Hoe dat kwam schrijf ik later vanavond in mijn verslag over de Informatiemarkt. Ik ging kijken bij de tweede shift om 11 uur en altijd leuk om te zien hoe ouders een beetje zorgelijk, kijken als ze hun kroost bij de Lammermarkt afzetten.

Voor hun aan de voet van Molen de Valk ligt het begin van de rest van hun leven.

De honderden mentoren zitten klaar om de eerstejaars te ontvangen.

Ze hebben er echt zin in om er een leuke week van te maken.

Elke mentor heeft een bordje met het nummer van zijn groepje.

De groepjes zijn in ingedeeld met deelnemers die meestal dezelfde studierichting gaan volgen. Zou dit een groepje geneeskunde zijn 🙂

Het plein begon langzaamaan vol te lopen met deelnemers aan de tweede shift.

Uhhmmm de ELCID week duurt maar vijf dagen hoor, of zou ze denken ‘ik ben er nu en ga gelijk nooit meer weg’.

De kramen met bagage puilden al snel uit.

De ELCID commissie stelde zich zelf voor. Wat veel mensen niet weten is dat zij een jaar lang bezig zijn met de voorbereiding van deze week.

Burgmeester Henri Lenferink heette de eerstejaars welkom in de stad en hoop dat ze een mooie tijd gaan hebben in Leiden. Als je in Leiden gestudeerd hebt ligt de wereld aan je voeten en kan je bijvoorbeeld professor, rector magnificus, minister, nobelprijswinnaar of zelfs burgemeester worden.

Rector magnificus Hester Bijl hoopt ook dat iedereen een goede tijd tegemoet gaat in Leiden.

Geniet van het studentenleven, maar denk ook om je studie. Als de start goed is zal je zien dat de rest makkelijker verloopt.

De ELCID Commissie stak de sleutel in het slot waarmee de ELCID week, met het thema Unlocked, geopend was.

Traditie is het ELCID dansje. Elk jaar is er een speciaal dansje dat de hele week door te pas en te onpas gedanst wordt. Na de week zit het er zo in dat je het dansje je hele leven niet meer vergeet.

In de fotoslideshow/filmpje meer sfeerbeelden en het aan het eind het hele dansje. Later vanavond/nacht waarschijnlijk ook het verslag van de Informatiemarkt.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 15 augustus 2023 - 22:28

De nieuwe lichting treed weer aan, het is net de vroeger dienstplicht. Hans

Reply
Druk bezochte ELCID informatiemarkt en met zonnetje erbij smaakte de Chardonnay erg goed – Leidse Glibber 15 augustus 2023 - 23:23

[…] berichten Druk bezochte ELCID informatiemarkt en met zonnetje erbij… Opening ELCIDweek 2023 Pip en Pelle en het hart van Molonië,… Flower Parade Rijnsburg 2023 een rijdend […]

Reply
Sjoerd 16 augustus 2023 - 7:59

Dat wordt vijf dagen kieken. Maar dat lijkt me echt geen straf.

Reply
rietepietz 16 augustus 2023 - 21:00

Ik meende gehoord te hebben dat er weinig animo was voor de El CiD week maar dat heb ik vast verkeerd verstaan of begrepen. Hier weer drukte als altijd.

Reply
Nicky 16 augustus 2023 - 21:40

Het was er mooi weer voor.

Reply

Plaats een reactie