Home Natuur Flower Parade Rijnsburg 2023 geopend door bioloog Matyas Bittenbinder

Flower Parade Rijnsburg 2023 geopend door bioloog Matyas Bittenbinder

door Emile van Aelst

In de hallen van Royal Flora Holland werd vrijdagmiddag de Flower Parade 2023 geopend en kon het publiek vast naar de wagens kijken voor ze morgen door de streek trekken. Ik was lekker vroeg voor de opening, dus kon op mijn gemak de wagens fotograferen voor al het publiek er langs liep.

Burgemeester Cornelis Visser was ook als een van de eersten binnen.

Logisch natuurlijk want samen met bestuur van de Flower Parade heette hij alle genodigden persoonlijk welkom.

Terwijl ik rondliep kwam ik Tjeerd Scheffer tegen die als organisator van de Duin en bollen Vierdaagse, 12 t/m 15 oktober, ook een wagen had gesponsord.

Gisteren had ik natuurlijk alle wagens al gezien, maar nu ze helemaal af waren en mooi opgesteld stonden is het toch weer anders.

Morgen met hopelijk een zonnetje en de figuranten erbij zullen de kleuren helemaal mooi uitkomen.

De scootertjes van de begeleiders van de stoet stonden ook al klaar.

Voor de officiële opening eerst een biertje genomen want de vijf zat zelfs twee keer in de klok om 14.55 uur.

Regelmatig hoor ik mensen zeggen waarom heet het niet meer gewoon Rijnsburgs Bloemencorso. Je mag dat gewoon blijven zeggen hoor, alleen voor toeristen is het makkelijker te begrijpen als het Flower Parade heet. Onder de ruim 350.000 bezoekers zitten behalve Duitsers, ook veel Japanners en Amerikanen en ga die maar eens in hun thuisland uitleggen wat bloemencorso betekent en waarom ze daarvoor naar de kuststreek moeten komen, dan is flower parade wat duidelijker.

Voorzitter Dirk Hogervorst heette iedereen welkom bij deze 76e editie van de Flower Parade.

Burgemeester Cornelis Visser was blij dat de Flower Parade nog steeds zo in trek is bij binnen- en buitenlandse bezoekers en vindt het een mooi visitekaartje voor de streek. Hij nodigde iedereen die aan wil sluiten uit dat ook te doen om de Flower Parade nog groter te maken.

Ze stonden ook al bij de ingang maar nu kwamen de vier seizoenen ook het podium op.

De officiële opening werd gedaan door bioloog Matyas Bittenbinder.

Als kind was hij al veel in de bloemenzaak bij hem in de buurt te vinden vertelde hij. Er werd hem zelfs gevraagd of hij niet in de winkel wilde komen werken. Hij had toen echter net een andere afslag genomen en werd bioloog, maar is nog steeds gefascineerd door bloemen.

De genodigden genoten van zijn verhaal over onder andere bloemen en insecten.

Na de toespraken werden de winnaars van de verschillende prijzen in het zonnetje gezet.

Deze wagen won de eerste prijs bij de personenwagens, dan wil je natuurlijk graag even met de burgemeester op de foto.

Een van de winnaars was bij de prijsuitreiking nog niet aanwezig, gelukkig zette ik hem even later nog op de foto.

Matyas Bittenbinder is behalve regelmatige gast bij praatprogramma’s, ook vaak te zien in het kinderprogramma Het Klokhuis. Na de opening ging hij met kinderen in gesprek en beantwoordde hun vragen.

Alex Duivenvoorde ken ik van Musical Gezelschap Otis. Behalve zingen kan hij ook nog goed grimeren. De dames van de vier seizoenen had hij gegrimeerd en na de opening ging hij kinderen schminken. Zaterdagmorgen vroeg maakt hij een aantal figuranten op.

Sleutelstad journalist Chris de Waard had schijnbaar rekening gehouden met zijn kleding en zou zo op deze praalwagen kunnen meerijden.

Geerhard Peereboom en Ingrid Venneker genoten ook van alle bloemen en praalwagens.

Wie morgen gaat kijken naar de Flower Parade mag beste even naar vrijwilliger Geerhard zwaaien, want hij rijdt al jaren mee als chauffeur. Dit jaar trekt hij de praalwagen Noorderlicht.

Na de opening liep het al snel vol met publiek dat vast een kijkje naar de wagens kwam nemen en genieten van het showprogramma.

Tja als je dan tussen al die bloemen hebt gelopen is het niet vreemd dat je zelf ook nog een bloemetje mee naar huis neemt.

Hieronder nog een fotoslideshow/filmpje met sfeerbeelden van de opening en de wagens.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 12 augustus 2023 - 7:05

Oei, hier regent het alweer. Ik hoop dat jullie het drooghouden daar.

Reply
די מריו 12 augustus 2023 - 7:20

Nou ik zal vandaag nog eens op de radar kijken, maar hier gaat het regenen.
toch veel plezier.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 12 augustus 2023 - 17:13

Gelukkig werd het tijdig droog vandaag al zouden de bloemen al dat water niet zo erg vinden, voor de mensen op de wagens is dat geen pretje natuurlijk en ook het publiek blijft dan thuis. Ik hoop er ng wel iets van te zien op TV West.

Reply
Hans 12 augustus 2023 - 23:39

De bloemetjes kunnen weer naar buiten, een feest voor vele. hans

Reply
Flower Parade Rijnsburg 2023 een rijdend bloementheater trok door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk – Leidse Glibber 13 augustus 2023 - 1:25

[…] berichten Flower Parade Rijnsburg 2023 een rijdend bloementheater trok… Flower Parade Rijnsburg 2023 geopend door bioloog Matyas… Opbouw Flower Parade Rijnsburg 2023 in volle gang Happy geeft haar cosmetica geheim prijs […]

Reply
Kakel 13 augustus 2023 - 19:28

Dit zie ik veel liever dan het zomercarnaval in Rotterdam. De mensen hebben ook meer kleding aan (-:
Petje af voor alle decorbouwers en andere creatievelingen. Zelfs de scooters zijn versierd! En een terechte winnaar, hoor.

Reply
Nicky 13 augustus 2023 - 21:37

Wat een prachtige kostuums ook!

Reply

Plaats een reactie