Home Natuur Opbouw Flower Parade Rijnsburg 2023 in volle gang

Opbouw Flower Parade Rijnsburg 2023 in volle gang

door Emile van Aelst

Zaterdag trekt de 76e Flower Parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Ruim 350.000 toeschouwers kunnen weer genieten van deze geweldige bloemenstoet. Ik ging vandaag even kijken bij de opbouw in de hallen van Royal Flora Holland.

Vroeger liep iedereen rond, tegenwoordig is het vanwege veiligheid een stuk strakker geregeld.

Gelukkig ben ik ondertussen, na zoveel jaren foto’s maken bijna kind aan huis, dus werd er snel een hesje voor me gehaald door de organisatie.

Andere jaren stonden alle wagens in een hal, nu stonden de  praalwagens en personenwagens, uitzonderingen wegens plaatsgebrek daargelaten, in twee verschillende hallen. Gelijk al de eerste praalwagen is een zee van kleuren en dat terwijl hij nog lang niet af was.

Waar je ook keek was het natuurlijk een grote bloemenpracht.

In het filmpje en de fotoslideshow onderaan staan uiteraard veel meer foto’s van alle wagens.

Je zou het bijna koud krijgen van deze wagen, maar gelukkig is het zaterdag zonnig en warm in de kuststreek. Nu maar hopen dat de sneeuw niet smelt zaterdag.

Vrijwel elk jaar zijn er dezelfde stekers die de wagens opmaken. Ik hoorde opeens een accent wat echt niet op Katwijks leek. Het waren Ilse Rambags en Joyce Brueren uit Venlo. Beiden hebben ruime ervaring met het bouwen en opmaken van carnavalswagens, maar voor Joyce was het al jaren een droom eens mee te werken aan de Flower Parade.

Ik heb dit jaar de Flower Parade gevolgd vanaf de persconferentie en zag ook de bouw van de praalwagens. Deze wagen van de gemeente Katwijk zag ik dus vanaf de schets, de bouw en nu met de eerste bloemen er op.

Ik liep verder naar de andere hal, goed voor mijn stappenteller, waar de personenwagens werden gestoken.

Hoofdarrangeur Astrid Lankhuizen hield alles strak in de gaten, gaf aanwijzingen en hielp waar nodig een handje.

Sommige personenwagens, zoals deze truck, zijn bijna halve praalwagens.

Zou er in Madurodam ook een Flower Parade zijn vroeg ik mij af. Zo niet dan wordt het wel eens tijd en kan deze wagen gelijk ingezet worden.

Al tijdens de opbouw raak je niet uitgekeken op alle bloemen en prachtige wagens.

Het wordt hoe dan ook een kleurenfestijn.

Een heel belangrijke wagen bij de Flower Parade is de Bietskar. De Flower Parade kost natuurlijk enorm veel om te organiseren, daarom is het leuk dat naast de bijdrage van de sponsors ook het publiek elk jaar wat geld gooit in de bakken van de Bietskar.

Dus als de Bietskar langskomt geef gul, zodat we nog jaren kunnen genieten van de Flower Parade.

Waar gewerkt wordt moet ook gegeten worden. Toen ik de hal van de personenwagens uitkwam gingen de stekers van de praalwagens net pauze houden om een hapje te eten. ( denk ik 🙂 )

Stuk voor stuk kanjers natuurlijk die er voor zorgen dat wij dit weekend kunnen genieten van de Flower Parade Rijnsburg.

Hieronder nog wat kleurige beelden van de opbouw van de 76e Flower Parade Rijnsburg.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 augustus 2023 - 7:14

Prachtig al die kleuren. Je hebt toch maar weer mazzel dat je elke keer weer naar binnen mag.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 augustus 2023 - 8:05

Wat een werk is dat toch ieder jaar. Maar als het weer even meewerkt levert het ook heel wat kijkplezier op. Nu weer naar Leiden omleiden.

Reply
rietepietz 11 augustus 2023 - 18:01

Het wordt weer prachtig, vroeger stapten we nog wel eens op de fiets naar Katwijk maar dat gaat er nu echt niet van komen. Maar we gaan er hier vast wel iets van zien toch?

Reply
Nicky 13 augustus 2023 - 21:20

Wat een klus! Maar lijkt me ook superleuk om te doen. Mooi al die kleuren.

Reply

Plaats een reactie