Home Leiden Vanaf maandag weer twee weken sport, spel en huttenbouw bij Jeugddorp

Vanaf maandag weer twee weken sport, spel en huttenbouw bij Jeugddorp

door Emile van Aelst

We zitten midden in de vakantietijd, maar niet iedereen gaat ook daadwerkelijk op vakantie. En mocht je wel op vakantie gaan wat doe je dan de andere weken. Vanaf maandag kan iedereen weer terecht in Jeugddorp aan de Voorschoterweg. Wat mij gelijk al opviel is dat er na (misschien wel tientallen) jaren een nieuw spandoek hangt op de hoek van de Voorschoterweg en het Jeugddorpterrein. Er viel nog iets op, een levensgrote mascotte op het spandoek, maar hoe zou hij heten.

De vrijwilligers waren her en der op het terrein aan het werk en verder was het heel rustig. Dat is volgende week wel anders als er per dag bijna 250 kinderen zijn.

Dit wordt de 58e editie van Jeugddorp en bijna elk Leids kind is wel eens op Jeugddorp geweest. Zeker voeger toen we nog niet massaal op vakantie gingen was Jeugddorp vaak het enige vakantie uitje. Door de vele sponsors en het werken met uitsluitend vrijwilligers kan de prijs laag gehouden worden. Per dag € 7,50 of € 35,00 voor een hele week. Gezinnen die moeten rondkomen van een minimum inkomen kunnen korting krijgen. Alle informatie mede daarover en de kaartverkoop kan je vinden onder deze link.

Er viel mij nog meer op er is een nieuwe tent voor als het slecht weer is.

Er is elke dag van alles te doen, het programma puilt uit van de activiteiten. Een van de dagelijkse bezigheden is de theatergroep die elke dag repeteert en voorstellingen geeft. Het podium was altijd een beetje geïmproviseerd, maar dit jaar lijkt het op een echt theater.

Dat de vrijwilligers blij zijn met het nieuwe theater is wel duidelijk zo te zien.

Er wordt nog dagelijks hout aangevoerd voor de huttenbouw en de stapel begint behoorlijk te groeien.

Het veld voor de huttenbouw is nu nog helemaal leeg.

Dat ziet er volgende week wel heel anders uit.

Ah daar heb je de mascotte, dag mascotte hoe heet u.

Loop even mee naar voren dan leg ik het je onderweg uit hoe ik heet, of beter gezegd ik ga heten. Pfffff een mascotte die in raadsels praat, maar goed ik huppelde achter hem aan.

Ik heb nog geen naam en de kinderen mogen een naam voor mij verzinnen. Oh dan weet ik wel een leuke, Glibber ik zeg de kinderen gaan een naam verzinnen en niet jij !!! Goed goed goed, ik zeg al niets meer, maar hoe bent u hier na 58 jaar terecht gekomen.  De Rotary Club Leiden vond het raar dat Jeugddorp geen mascotte heeft en zij hebben er voor gezorgd dat ik hier kom wonen.

Woensdagmiddag is de opening door een van de  wethouders, vorig jaar was het wethouder (hutten) bouwen Julius Terpstra. Dit jaar komt wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid Fleur Spijker en zij gaat bekend maken wat de naam van de mascotte gaat worden.  De wethouder heeft kennis in haar portefeuille, dus zal ze er wel verstand van hebben. Voor het kind dat de winnende naam heeft verzonnen is er een mooie prijs.

Maandag 09.00 uur gaan de hekken open voor twee weken speelplezier in Jeugddorp.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 22 juli 2023 - 7:03

Dat wordt dolle pret voor die kinderen, nu maar hopen op een beetje redelijk weer.

Reply
rietepietz 22 juli 2023 - 16:20

Dat lijkt me heerlijk voor kinderen, zich lekker uitleven met een hamer en spijkers en ondertussen ook nog allemaal andere leuke dingen om je heen.

Reply
Nicky 22 juli 2023 - 20:11

Duidelijk gevalletje van ‘stilte voor de storm’, die foto’s. Wat een rust!
Ik heb even bijgelezen, LG. Vanaf nu probeer ik je weer bij te houden. Rustig aan, he?

Reply

Plaats een reactie