Home Centrum Moment van bezinning in de Hooglandsekerk ter nagedachtenis slachtoffer steekpartij in De Bakkerij druk bezocht

Moment van bezinning in de Hooglandsekerk ter nagedachtenis slachtoffer steekpartij in De Bakkerij druk bezocht

door Emile van Aelst

Meer dan duizend Leidenaren kwamen vanavond naar de Hooglandsekerk voor een moment van medeleven en bezinning naar aanleiding van de steekpartij van afgelopen vrijdag in Diaconaal Centrum de Bakkerij, waarbij een dode en twee zwaar gewonden vielen.Tussen 19.00 en 21.00 uur had de kerk zijn deuren opgesteld voor iedereen die behoefte had om medeleven te betonen, een moment van bezinning te hebben of met elkaar te praten. Ruim voor 19.00 uur verzamelden de eerste mensen zich al voor de kerk. Bij het Diaconaal Centrum de Bakkerij zijn bloemen gelegd ter nagedachtenis aan de overleden vrijwilliger.Iets verderop de Oude Rijn hangt een  Leidse vlag halfstok als eerbetoon.Omdat het in het begin niet duidelijk was of de dader nog in het pand was, heeft een arrestatie eenheid het pand doorzocht. Uiteraard is dat niet zachtzinnig gegaan en zijn deuren opgebroken bij de vele hulporganisaties die in het pand gehuisvest zijn. Hierbij is grote schade aan het pand ontstaan. Om de schade te kunnen herstellen en het werk van De Bakkerij voort te kunnen zetten is er een crowdfundactie gestart. Klik hier om eventueel te doneren zodat het goede werk van de Bakkerij zo snel mogelijk weer hervat kan worden.Direct na het opengaan van de kerk stroomde deze vol met betrokken Leidenaren.Het is dat de aanleiding zo triest is, maar het was mooi om te zien hoeveel mensen even langs kwamen om respect te tonen en of een kaarsje aan te steken. Het zijn de momenten waarop we even als Leidenaren weer een zijn en denken aan anderen.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 17 juli 2023 - 6:50

Gewoon, om even stil van te worden.

Reply
Yova 17 juli 2023 - 7:25

Even stil zijn. Er zijn zoveel mensen even stil staat in de kerk.

Reply
rietepietz 17 juli 2023 - 19:43

Te triest voor woorden dat dit soort dingen gebeuren.

Reply

Plaats een reactie