Home Centrum Hooglandsekerk zondagavond open voor bezinning na fatale steekpartij in Leiden

Hooglandsekerk zondagavond open voor bezinning na fatale steekpartij in Leiden

door Emile van Aelst

Een rare en trieste dag vandaag met twee gewonden en een dode. Ik werd wakker van diverse helikopters en mijn telefoon zoemde als een zwerm bijen. Steekpartij bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, met ( toen nog ) sprake van drie gewonden, ondertussen is bekend dat er een dode bij gevallen is. Ik ben geen 112 persoon dus volgde wel de appjes maar sloeg er verder niet veel aandacht op. Ondertussen bleef er wel een helikopter boven mijn huis hangen.

Even later reed er een politiebusje door de wijk , maar voor mij nog geen reden de deur uit te gaan.

Toen ik Happy uitliet werd ik bijna omver gereden door een arrestatieteam op de Haarlemmerweg die onder het tunneltje door racede. Zo snel dat ik niet eens de tijd had een foto te maken Dat was toch wel het moment om even mijn scooter te pakken en eens te gaan kijken in de buurt.

Bij de spoorbaan even verderop stond een paar politiewagens en er reed net die zwarte arrestatie eenheid langs.

Het bleek de zoveelste goed bedoelde maar foute melding te zijn.

Ik dacht ik ga nog even kijken bij de Hooglandsekerkgracht, maar zover kwam ik niet, bij de Haarlemmerstraatgarage was duidelijk iets aan de hand.

Het vermoeden was dat de dader zich in de garage had verstopt.

Het bleek na een tijdje zoek weer loos alarm te zijn en de eenheden vertrokken weer.

Vanmiddag is er op de Lammermarkt een vermoedelijke dader aangehouden. Het onderstaande bericht kwam vanmiddag van de diaconie van de Hooglandsekerk.

De Algemene Kerkenraad stelt zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur de Hooglandse Kerk in Leiden open voor reflectie en bezinning na de dodelijke steekpartij vrijdag bij Diaconaal Centrum De Bakkerij. Een 66-jarige man kwam daarbij om het leven. Twee anderen raakten ernstig gewond. Iedereen ongeacht geloofsovertuiging is welkom een kaarsje aan te steken of in stilte te reflecteren op de gebeurtenis.

Zo’n schokkende gebeurtenis komt in de Leidse samenleving flink aan”, zo laat het kerkbestuur weten. “Iedereen is van harte welkom. Het maakt niet uit of je wel of niet gelovig bent. De kerk is open voor de stad.”

Het diaconaal centrum aan de Oude Rijn waar vrijdagochtend de steekpartij plaatsvond is een modern kerkelijk centrum voor hulp- en dienstverlening. In het pand zijn verder een aantal maatschappelijke organisaties gevestigd.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

rietepietz 14 juli 2023 - 18:27

Bah, dit soort dingen lijkt steeds meer “normaal” te worden.

Reply
Sjoerd 14 juli 2023 - 19:24

Jammer toch dat dit soort zaken plaats vinden in deze moderne maatschappij. In dat opzicht leren we nog niet genoeg.

Reply
Hans 14 juli 2023 - 21:07

Het was inderdaad heftig om te horen, laat staan mee te maken. Hans

Reply
Yova 15 juli 2023 - 7:52

Lijkt me vreselijk wat daar gebeurd is. 66jarige man overleden. Dit is zo triest. R.I.P

Reply
Simon Bremmer 16 juli 2023 - 15:11

Is die culturele diversity geen blessing?
Rape and beatings and murder en steekpartijen bijna daily creëren zo’n peaceful society don’t it?

Reply
Moment van bezinning in de Hooglandsekerk ter nagedachtenis slachtoffer steekpartij in De Bakkerij druk bezocht – Leidse Glibber 16 juli 2023 - 21:19

[…] in de Hooglandsekerk ter nagedachtenis… Een avondje filmmuziek met het London Film Music… Hooglandsekerk zondagavond open voor bezinning na fatale steekpartij… Openluchttentoonstelling Beelden in Leiden 2023 wordt goed bezocht Behalve voor Rembrandtdagen […]

Reply

Plaats een reactie