Home Cultuur Een compliment voor de Bikkels van Werfpop

Een compliment voor de Bikkels van Werfpop

door Emile van Aelst

Uiteraard is elke Werfpopvrijwilliger een kanjer, of je nu op het veld loopt, bij de kassa staat, achter de bar, de catering en noem maar op. Er is alleen een groep vrijwilligers die hun werk doen zonder dat iemand het ziet, dat zijn de Bikkels. De Bikkels zijn de mensen die vanaf vorige week maandag eerst bezig zijn geweest om alles op te bouwen en vanaf zondag alles weer afgebroken en opgeruimd hebben. Onderaan een korte fotoslideshow over hun werk.

Het is elk jaar weer zo’n metamorfose van een stampend vol festivalterrein naar een leeg terrein waar hard gewerkt wordt om alles af te breken.

Happy controleert even of ze niet al haar geurtjes opgeruimd hebben. Gelukkig niet gebeurd.

Overal staan spullen klaar om opgeruimd te worden en over geurtjes gesproken, wel zo verstandig om met een boog om de toiletten heen te lopen. Tijdens het festival werden ze keurig schoon gehouden, maar als ze gevuld en wel een paar dagen in de hitte staan dan ruikt het niet naar viooltjes. Moet je berekenen dat al deze hekken met de hand, inclusief de betonnen voeten, om het terrein neergezet zijn.

Zowel gisteren als vandaag reden vrachtwagens van leveranciers af en aan om alles op te halen.

Tegen het eind van de middag was vrijwel alles klaar en zag het park er weer keurig uit, vannacht nog een regenbuitje eroverheen en dan is ook het gras weer groen.

Echt complimenten voor de Bikkels en onder de fotoslideshow past volgens mij maar een nummer,  ‘When the music’s over’ van The Doors.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Gwen 12 juli 2023 - 0:37

Wat ontzettend tof van je Emile. Deze Bikkels zijn echt geweldig, we zijn supertrots op ze!

Reply
Sjoerd 12 juli 2023 - 7:11

Die maken inderdaad het licht uit… Uitstekende muziekkeuze, daar sta ik helemaal achter. En Bikkels zijn het…

Reply
rietepietz 12 juli 2023 - 21:27

Een terecht compliment voor de mensen die buiten de schijnwerpers hun werk doen, en de hitte maakte hun werk natuurlijk extra zwaar.

Reply

Plaats een reactie