Home Muziek Doeshaven concert 2023

Doeshaven concert 2023

door Emile van Aelst

Het is behalve een druk, ook een heel muzikaal weekendje. Vanaf vrijdag alleen maar muziek gezien en gehoord en dat gaat door tot zondagmiddag. Vrijdagmiddag was ik eerst bij een afscheidsfeest van Inge Prevoo, een vriendin van me die afscheid nam als Adviseur Kabinetszaken van de gemeente Leiden. Een aantal gemeenteambtenaren hebben een band geformeerd, waar Inge saxofoon in speelt. Logisch dat de band optrad bij het afscheidsfeestje.

Na het feestje direct door naar het Doeshaven concert in Leiderdorp.

Vandaag meerdere keren wezen kijken bij het Songs of Freedom Festival op de Beestenmarkt, verslag daarvan komt morgen.

Zondagmiddag is er een van de leukste minifestivalletjes, Woodstock on Water. Zeven bands varen door het centrum en spelen nummers uit de tijd van Woodstock. Hippie- en flower-powerboten met heerlijke oude of beter gezegd tijdloze muziek. Vrijdagavond was het Doeshaven concert dat geopend werd door burgemeester Laila Driessen.

Collega en organisator Rudo Slappendel had Chris de Waard en mij uitgenodigd te komen kijken en had een plekje op de Vipboot voor ons geregeld.

Eerlijk gezegd was ik niet van plan een verslag te maken en te fotograferen, maar je laat camera ook niet in je scooter zitten dus lag hij naast me en dan kan je het niet laten natuurlijk 馃檪

Het programma was afwisselend met plaatselijke groepen en Leidse artiesten zoals bijvoorbeeld Miss Noeka.

Tijdens haar laatste nummer stond er alweer een dansschool klaar. Ik kan het verkeerd hebben maar ik denk ID Dance Factory, maar ik kan het fout hebben.

Het programma liep als een trein zonder lange ombouwpauzes Geen idee welk koor dit is. Sorry ik ken als Leidenaar niet alle Leiderdorpse verenigingen en het was zo gezellig op de boot dat ik niet heel erg oplette, maar wel genoot.

Ik was niet de enige die genoot, overal om mij heen zag ik mensen lekker liggen of zitten genieten in hun boten.

En ja Leidenaren kom je ook hier tegen natuurlijk.

Een heel nestje Leidenaren zelfs 馃檪

Burgemeester Laila Driessen keek tevreden uit over de haven en genoot dat iedereen het zo naar het zin had.

De Rode Sneakerz zie je steeds meer optreden in Leiden en Leiderdorp.

Als je geen selfies wil maken dan maak je als collega’s gewoon een foto van elkaar.

De weg naar de top kan lang en eenzaam zijn dacht ik toen ik Bas, DJ XX Montalto, zag lopen op weg naar het podium voor hij moest optreden.

De volgende artiesten hebben natuurlijk geen aankondiging nodig. Het is ook niet moeilijk te raden met welk nummer ze begonnen. Inderdaad met Golden Retriever.

Van links naar rechts is een heerlijk nummer, maar als je staat te filmen op een boot en iedereen doet mee , wordt het toch een dingetje. Ik heb hun optreden live op facebook gezet. Onder deze link kan je hun optreden terugkijken.

Ze zorgden in elk geval voor een feestje zowel op de kant als op het water.

Het volgende koor kwam het podium op.

Als je mij twee jaar geleden had gezegd dat ik ooit deze foto zou maken had ik je voor gek verklaard. Unity directeur Rudo Slappendel, Mark Wonnink die in het verleden voor zowel Unity als Sleutelstad gewerkt heeft en Chris de Waard directeur Sleutelstad gezamenlijk op de Vipboot. Wat bijna iedereen voor onmogelijk had gehouden is gebeurd, beide zenders zijn onlangs samengegaan en hebben een gezamenlijke aanvraag gedaan voor de nieuwe licentie.

Het volgende optreden vond ik natuurlijk het belangrijkst. Niet omdat het mijn kleinzoon is, maar ik vind hem echt erg goed draaien en ben heb ik begrepen, niet de enigste. De 12 jarige DJ XX Montalto wordt steeds vaker gevraagd in Leiden en wie weet vlieg ik ooit nog eens mee naar Ibiza 馃檪 Ik heb ook zijn optreden helemaal live op facebook gezet, helaas was er wat gekraak in de installatie de eerste 15 seconden, maar daarna klonk het perfect. Het filmpje is onder deze link terug te kijken.

De volgende band heb ik maar een klein stukje van gezien. Het miezerde en ik moest nog terug naar Leiden op de scooter en wist wat er verder nog op het programma stond voor dit weekend.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van het gezellige Doeshaven Concert.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 2 juli 2023 - 12:46

Zo oud zijn we toch niet Emile, Woodstock is alive and kicking

Reply
rietepietz 2 juli 2023 - 20:46

Wanneer is het nou ni茅t druk in Leiden. Volgende weer weer het Rembrandtweekend waarbij 贸贸k heel Leiden op z’n kop staat maar dan waarschijnlijk v茅茅l minder muziek.

Reply
讚讬 诪专讬讜 2 juli 2023 - 22:45

Dat is weer een geweldige dag geweest. Jij vermaakt je wel.

Love as Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie