Home Leiden Voedselbank Leiden e.o. kreeg bezorgwagen van de Praxis cadeau

Voedselbank Leiden e.o. kreeg bezorgwagen van de Praxis cadeau

door Emile van Aelst

Een feestelijke middag voor de medewerkers van de Voedselbank, ze mochten bij de Praxis aan de Baanderij in Leiderdorp een spiksplinternieuwe bestelbus in ontvangst nemen. Het bestuur had de bus nog niet eerder gezien dus best spannend toen hij aan kwam rijden.

Geruisloos kwam de elektrische bestelbus aanglijden en iedereen keek zijn ogen uit.

De bestelbus is een cadeau van Jan Kroese, eigenaar van de Praxis aan de Baanderij in Leiderdorp.

Het is niet de eerste bestelbus die Jan Kroese weggeeft. Eerder gaf hij al een bestelbus aan de Dierenambulance en ook de Stichting SPhoek, die Spaanse honden opvangt, ontving al eens een bus. Jan Kroese vindt dat je als ondernemer iets terug moet doen voor de maatschappij en organisaties die goed werk verrichten en een steuntje in de rug erg goed kunnen gebruiken.

Frank Mittertreiner, voorzitter Voedselbank Leiden e.o., is enorm blij met deze bestelbus. Zo’n 600 huishoudens, dat zijn circa 1.600 personen, maakt gebruik van de Voedselbank. Voor ongeveer 10% is het onmogelijk zelf naar de Voedselbank te komen. Bij deze cliënten bezorgt de Voedselbank aan huis. Dat ging tot nog toe met een oud busje van ‘Tafeltje dek je’ van Radius. Het busje is zo goed als op, te klein en er zit geen goede koeling in.

Trots en blij nam Frank Mittertreiner de sleutels in ontvangst van Jan Kroese.

Nog even een extra foto hoort erbij natuurlijk.

Daarna kon de bestelbus eindelijk echt goed bekeken worden.

Ongelooflijk wat een ruimte en handig die zijdeur.

Misschien is het al opgevallen, maar er staat nergens Voedselbank op de bestelbus. Daar is heel bewust voor gekozen, ondanks dat je je er niet voor hoeft te schamen dat je gebruik maakt van de Voedselbank, is het toch niet echt leuk als er een busje met grote letters Voedselbank voor je deur stopt.

Ik blijf het prachtig vinden dat er ondernemers zijn die zo betrokken zijn bij het wel en wee om hen heen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 juni 2023 - 6:59

goed hoor, ik vind het geweldig als er ondernemers zijn die verder kijken dan hun eigen portemonnee.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 22 juni 2023 - 7:21

Mooi dat er nog van die ondernemers zijn. Aan de andere kant zijn er ook ondernemers die door de toenemende leegloop van de centra door internetverkoop hun broek niet meer op kunnen houden.

Reply
rietepietz 22 juni 2023 - 13:31

Een ondernemer met het hart op de juiste plaats.

Reply
Nicky 22 juni 2023 - 21:42

Wat een prachtig cadeau!

Reply

Plaats een reactie