Home Overig Te warm om te bloggen, maar wel lekker geluisterd naar Sinterklaasverhalen

Te warm om te bloggen, maar wel lekker geluisterd naar Sinterklaasverhalen

door Emile van Aelst

Na alle Sinterklaasverhalen van gistermiddag leek het mij een goed idee vandaag te gaan varen en het bloggen even een beetje links te laten liggen. Sinterklaasverhalen????? Glibber je hebt een zonnesteek het was gisteren zondag 11 juni en dertig graden en dan kom jij met Sinterklaasverhalen, je spoort niet. En toch is het waar, het was de bedankborrel voor de medewerkers van de Intocht van Sinterklaas, Het Huis van Sinterklaas en het Sinterklaas Nieuws Leiden.

Tijdens de borrel werd behalve gezellig bijgekletst ook een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje gezet.

Gelukkig was er onder luifel van het clubhuis een beetje schaduw.

Elk jaar wordt er een Sinterklaasvrijwilliger van het jaar gekozen. Sinds dit jaar is die titel extra bijzonder want hij of zij mag een jaar lang een miniatuur van de echte Mijter, destijds gedragen door onder andere Sinterklaas van der Vlugt, op zijn schoorsteen of naast zijn schoen zetten.

De eervolle vermelding ging dit jaar naar Huispiet Monica.

Mijn ouders zeiden het vroeger al, de Pietjes zijn altijd overal aanwezig alleen vaak vallen ze niet op. Ze hadden gelijk want achteraan stond al een tijdje onopgemerkt de voormalig Hoofdpiet van Sinterklaas.

Erik van Muiswinkel was 18 jaar de Hoofdpiet van Sinterklaas en kan daar bevlogen over vertellen. Na alle ellende van de ondertussen welbekende discussie en de extra beveiligingen tijdens de intochten hield hij het met spijt in zijn hart voor gezien.

Trots laat Erik zijn ingelijste Pietenpet zien met daarnaast tekeningen van de kinderen.

Zijn bekende gekleurde Pietenschoenen schonk hij aan het Africamuseum waar zij voor 1700 euro geveild werden. Gelukkig had hij destijds zelf nog wel een reservepaar laten maken die nu een bijzonder plekje in zijn huis hebben. Tegenwoordig is Erik nog wel eens in december op een paard te zien met een lange witte baard en een rode mijter en bezoekt dan scholen en verenigingen. Het Sinterklaasgevoel is hij gelukkig nooit kwijt geraakt.

Na afloop uiteraard een groepsfoto van de Sinterklaasvrijwilligers met de voormalig Hoofdpiet.  In juni bij 30 graden, eigenlijk wel een unieke foto 🙂

In de fotoslideshow nog meer sfeerfoto’s.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 12 juni 2023 - 22:52

Jij hebt toch de warmte en sinterklaas niet nodig om bij de ns te werken.
Wel ontzettend leuk dat er een Sinterklaasvrijwilliger zo’n mooie miniatuur in huis mag hebben.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 13 juni 2023 - 7:17

Jij moet er als hoffotograaf van de sint toch ook alles van af weten….

Reply
rietepietz 13 juni 2023 - 18:44

Ik ben trots op van Muiswinkel dat hij bedankte om een “namaak”Piet te moeten spelen. Hij zal het trouwens ook zeker goed doen op die schimmel.

Reply
Hans 13 juni 2023 - 21:35

Sinterklaasverhalen, dan kom je wel in een december stemming, dan zal je geen last van de warmte hebben. Hans

Reply
Nicky 13 juni 2023 - 22:45

Nou ja, de tijd vliegt. Dus voor je het weet, kun je je schoen weer zetten.

Reply
Tijdens Sinterklaas Bedankborrel Jan Elijzen benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar en speciale gast voormalig Huispiet Maarten Wansink – Leidse Glibber 2 februari 2024 - 14:50

[…] Vorig jaar was voormalig Hoofdpiet Erik van Muiswinkel te gast op de Bedankborrel, dankzij hem kwam dit jaar Maarten Wansink, voormalig Huispiet, langs om te vertellen over zijn belevenissen als Huispiet. […]

Reply

Plaats een reactie