Home Leiden Mooie cadeaus en keynote van acteur Loek Peters voor 30 jarige Ronald McDonaldhuis Leiden tijdens maandelijkse Business Breakfast

Mooie cadeaus en keynote van acteur Loek Peters voor 30 jarige Ronald McDonaldhuis Leiden tijdens maandelijkse Business Breakfast

door Emile van Aelst

Deze maand bestaat het Leidse Ronald McDonaldhuis 30 jaar, dit wordt gevierd met verschillende activiteiten en acties, zo is er bijvoorbeeld zaterdag een open dag voor de buurtbewoners. Elke maand komt een groep ondernemers bij elkaar voor de maandelijkse Ronald McDonald Business Breakfast, hiermee zamelen zij geld in voor het Ronald McDonaldhuis. Tijdens het ontbijt deze maand was er extra groots uitgepakt en kwamen ook de leden van het Business Breakfast uit Alphen naar Leiden. Het ontbijt was dit keer in de tuin van het Ronald McDonaldhuis. Tegen acht uur kwamen de leden binnen.

In de huiskamer stond een uitgebreid ontbijt klaar.

Ondanks het vroege uur zat bij iedereen de stemming er goed in.

Gezellig met een hapje en een drankje even bijkletsen of vragen hoe het op de zaak gaat.

Speciale gast was acteur Loek Peters die ons iets ging vertellen over zijn ‘Maak de Ander beter’ filosofie. Om iedereen het goed te laten volgen waren in de tuin stoelen en een tent neergezet.

Het was voor het eerste een mooie ochtend en niet te koud, daarom stonden veel gasten lekker in de tuin te praten. Arnold van de Capelle wilde persé met Ernst van Win op de foto, ach ik ben niet moeilijk en zeker niet voor Arnold die ik al vanaf mijn tiende ken 🙂

Het lukte zomaar vrij snel om iedereen in de tent te krijgen.

Manager Nancy Haanappel heette iedereen welkom en was blij met de grote opkomst bij dit speciale ontbijt.

Ernst van Win, voorzitter van het Rmcdhuis Leiden, vertelde dat hij het voorzittersstokje met alle vertrouwen over gaat geven aan Ron Hogenboom.

De voorzitters van de Business Breakfast, Corinne Lemkes uit Alphen en Danny Douwes uit Leiden hadden nog een verrassing. Normaal is er in november een cheque, vandaag zegden zij een extra tussentijds bedrag van 10.000 euro toe.

Na de toespraken en mededelingen was het de beurt aan acteur Loek Peters om ons kennis te laten maken met zijn filosofie ‘Maak de Ander beter’. Voor wie even moet denken wie Loek Peters is, zeg ik alleen maar Penoza dan gaat er vast een lampje branden.Maak de Ander Beter is een concrete, direct toepasbare manier van denken en werken. Niet vergaderen en bespreken tot je een ons weegt. Geen gegoochel met organogrammen. Geen oeverloos lange trajecten waarbij top down geïmplementeerd moet worden om via hoger management, middel management uiteindelijk op de werkvloer en bij de klant te belanden.

Loek Peters vertelt bij bedrijven en instanties over zijn filosofie, daarom heb ik beloofd vrijwel geen foto’s van de powerpointpresentatie te plaatsen en niet alle ins en outs te verklappen.

Een ding kan ik wel vertellen, succes zit niet alleen in je eigen kunnen, het is ook afhankelijk van je collega’s en toeleveranciers. Een voorbeeld, je kan als acteur je rol perfect ingestudeerd hebben, maar als je tegenspeler niet goed is dan valt jou rol ook in het niet en sta je in je slechtste voorstelling ooit.

Zonder verder uit te wijden, was het ook grappig om te zien hoe een aantal mensen zonder afspraken na een paar fouten vanzelf gaan samenwerken.

Ik heb echt genoten van de uitleg over zijn filosofie en hoe die toe te passen is. Het is echt een aanrader niet alleen voor bedrijven, maar ook voor instanties of verenigingen.

Nancy Haanappel had geen bloemen maar een mooie grote knuffel voor Loek Peters.

Na afloop veel complimenten voor zijn optreden.

En wie nog vragen of opmerkingen had kon ook bij hem terecht.Kinderarts Arno Roest van het Willem Alexander Kinderziekenhuis in Leiden had als dank voor het mooie werk van het Ronald McDonaldhuis ook een cadeautje bij zich.

Een grote hapjesplank met het logo van het Willem Alexander Ziekenhuis. Assistent manager Jennifer Blogg zei gelijk, ahhh daar kunnen zaterdag de hapjes op als de buurtbewoners op bezoek komen 🙂

Het was weer een gezellig en ook leerzaam ontbijt. Er is een Business Breakfast in meerdere steden waar een Ronald Mc Donaldhuis is. Wilt u als ondernemer meer informatie over deze netwerkontbijten kijk dan op de website. In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 9 juni 2023 - 7:07

Een mooie positieve insteek om elkaar verder te brengen. Dat is een mooi streven.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 juni 2023 - 7:17

Voor allen een win-win situatie, maar voor alles toch voor het Ronald McDonaldhuis

Reply
rietepietz 9 juni 2023 - 16:08

Tja, korte lijntjes… ik zou zeggen doneer direct zonder de omweg van een ontbijt, hoe moeilijk kan dat zijn. Dan kunnen ook de kosten ván het ontbijt rechtstreeks gedoneerd worden.

Reply
Nicky 10 juni 2023 - 21:44

Ronald McDonaldhuizen zijn zo belangrijk. Mooi dit.

Reply

Plaats een reactie