Home Leiden Het was geweldig barbecueweer en ik hoefde er ook nog eens niets voor te doen

Het was geweldig barbecueweer en ik hoefde er ook nog eens niets voor te doen

door Emile van Aelst

Zaterdagmiddag heerlijk gebarbecued zonder ook maar iets te hoeven doen, mooier kan je het toch niet hebben.  Arno de Jong, vestigingsdirecteur van de Sligro in Leiden, is altijd in voor gezellige en vooral lekkere evenementen om zijn klanten in de watten te leggen. Uitgerekend op een van de eerste zonnige en warme zaterdagen van het jaar organiseerde hij het grote Sligro Barbecuefeest.  Er waren diverse kook(barbecue)eilanden waar alle heerlijkheden vers werden bereid, zoals bijvoorbeeld deze bavette.

Flip Landwaart werkt helemaal niet bij de Sligro, maar houdt wel van lekker eten dus wilde dolgraag een dagje meedraaien om zijn kunsten te vertonen. Het smaakte heerlijk Flip.

Sommige mensen hebben gewoon gelijk. Even lachen dan sta je morgen op Leidse Glibber of in het Leidsch Dagblad. Hij had gelijk, hij staat op Leidse Glibber 🙂

Eigenlijk zou ik de hele middag bij het Sea Folk & Shantyfestival zijn, maar dit was toch wel een smaakvolle onderbreking.

Samen met Chris, journalist Unity/Sleutelstad, gingen we even Arno een handje geven.

Marian Massaar is slim blijf altijd goede maatjes met een topslager.

Overal lekkere hapjes met heerlijke sauzen.

Alweer moest ik mijn mening- en vooroordeel bijstellen. Een paar weken geleden at ik bij Blossom by KP en moest naderhand toegeven dat een vrijwel hele vega maaltijd heerlijk smaakte. Maar merkte daarbij op dat ze gelukkig geen namaakvlees serveerden omdat dat niet te eten is volgens mij. Sorry, ik at zaterdag een vega hamburger van de Vega Expres  waar ik echt geen verschil met een gewone lekker sappige hamburger proefde.

Marian moest toch even wennen aan de outfit van Chris, wel opeens heel erg fleurig 🙂

Pffffff wat was die buikspek lekker, echt geweldig.

De buikspek had dan ook wel heel lang in dit kleine barbecuetje gelegen.

Het was echt een soort feestje, je kwam de een na de andere bekende tegen. Judojuf Anna Rassouli, Sportschool Key Mura, was met haar moeder en jongste kind naar de barbecue gekomen. Nou ja het kind verstopte ze nog even onder haar jurk.

Als er lekker eten te vinden is dan is het niet vreemd dat je ook foodblogger en kookboekenschrijfster Susan Aretz tegenkomt.

Het was weer een smakelijk evenement wat Arno en zijn altijd enthousiaste team hadden neergezet. Ik hoefde in elk geval niet meer uitgebreid te koken, een biefstukje brood was meer dan genoeg 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 6 juni 2023 - 6:59

Het is duidelijk dat bij de vrouw de liefde ook door de maag gaat. En groot gelijk hebben ze.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 6 juni 2023 - 8:27

Daar had ik zeker ook een ommetje voor gemaakt…

Reply
rietepietz 6 juni 2023 - 16:21

Dat je überhaupt nog iéts naar binnen kreeg na zo’n festijn.

Reply
Hans 6 juni 2023 - 21:06

Dat was bedient worden op je wenken.
Je hebt genoten onder de zon. Hans

Reply
Nicky 10 juni 2023 - 21:36

Goed bezig, LG

Reply

Plaats een reactie