Home Centrum Prinses Beatrix reikte samen met Buitenspeler Klaas de Jantje Betonprijs 2023 uit aan de gemeente Gouda

Prinses Beatrix reikte samen met Buitenspeler Klaas de Jantje Betonprijs 2023 uit aan de gemeente Gouda

door Emile van Aelst

Elke twee jaar kiest Jantje Beton de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Twee jaar geleden werd Leiden de trotse winnaar, vandaar dat dit jaar de prijsuitreiking in Leiden was.

Het wordt een kort verslag dat komt door twee redenen, de pers mocht alleen de aankomst, de prijsuitreiking en het vertrek fotograferen. De tweede reden waarom ik het kort houd wordt onderdaan dit artikel duidelijk 🙂 Precies op tijd werd het verkeer op de Breestraat stilgezet en reden een aantal motoragenten de straat in gevolgd door een paar limousines.Prinses Beatrix stapte uit de eerste wagen en werd verwelkomt door mevrouw dr. W.h. de Zoete, loco-commissaris van de Koning in Zuid-Holland en burgmeester Henri Lenferink.

In de deuropening stond gastheer Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton de prinses op te wachten.

Nog even een knikje naar de pers voor het gezelschap naar binnen ging.

De andere gasten hadden ondertussen al plaats genomen in de Burgerzaal voordat prinses Beatrix binnenkwam.

De presentatie van de middag was in handen van Dave Ensberg en buitenspeler Tessa Vermaas.

De winnaar van een nieuwe prijs werd bekend gemaakt door de voorzitter van de jury Mariëtte Hamer.  Dit is een aanmoedigingsprijs voor een gemeente die net de nominatie niet gehaald heeft, maar erg goed op weg is. Deze prijs, een miniatuur van het Jantje Beton beeldje ging dit jaar naar de gemeente Halderberge.

Prinses Beatrix maakte samen met buitenspeler Kees bekend wie van de genomineerde gemeentes de prijs gewonnen heeft. De strijd ging tussen Rotterdam, Gouda en Rijswijk.

De prijs gaat naar Gouda.

Een trotse wethouder Michel Klijmij-van der Laan en de Kinderburgemeester Roselina Toekoen namen de prijs in ontvangst.

Prinses Beatrix had hierna een kort privé gesprek met een aantal kinderen uit de kinderjury. Na afloop vertelde Jille Raken dat het best wel spannend was een gesprek met de prinses.

Even tussendoor, prinses Juliana werd op een gegeven moment de oma van Nederland genoemd. Als ik deze foto bekijk mag prinses Beatrix wat mij betreft ook deze titel dragen.

Lachen bij aankomst totaal geen publiek omdat vrijwel niemand wist van het hoge bezoek. Maar als er een paar AA wagens op de Breestraat staan blijft toch iedereen even wachten om te kijken wie er in gaat stappen 🙂

Prinses Beatrix nam afscheid van burgmeester Henri Lenferink en stapte vervolgens de auto in.

Dag Leiden tot ziens en weg reed ze.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Elk normaal mens houdt zich een beetje rustig de dag voordat hij op vakantie gaat. Voor mij zat dat er vandaag niet in met eerst de Bruidsparen lunch en daarna het bezoek van prinses Beatrix. Maar over een paar uur stap ik het vliegtuig in en lig morgenmiddag heerlijk in het zonnetje.

Als je me zoekt of nodig hebt, heb je pech. De komende week zit ik op de negende etage, loop door het dorp of lig in het zwembad.  Tja en ’s avonds kan je mij natuurlijk 100% zeker in de Heineken Corner vinden. Het is geen toeval dat er veel Leidenaren voorkomen in het filmpje hieronder 🙂

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 23 mei 2023 - 7:11

Was Bea toch even terug in de tijd met buiten spelen en Leiden. Ze zal het vast jammer gevonden hebben dat ze niet meer tijd voor Leiden had.

Geniet van je vakantie…. owh.. nu snap ik ook ineens de vraag over mijn zusje…

Love As always
Dimario

Reply
Ger 23 mei 2023 - 7:13

Goeie vakantie, Emile!

Reply
Sjoerd 23 mei 2023 - 7:41

Bea moest je toch nog even op de foto zetten… Ik wens je ook een fijne vakantie toe.

Reply
rietepietz 23 mei 2023 - 18:51

Dankjewel dat je toch nog even snel foto’s kwam maken bij “mijn ” opening van het gebeuren. Ik kon helaas geen ja zeggen op je uitnodiging je te vergezellen naar Spanje, andere verplichtingen helaas. Maar ik wens jou natuurlijk een fijne vakantie.

Reply
Nicky 23 mei 2023 - 21:17

Hahaha! Die Rietepietz! Fijne vakantie, LG! Breng je de zon mee terug?

Reply
Hans 23 mei 2023 - 22:14

Jantje Betonprijs is zeker een goede aanmoediging om kinderen buiten te laten spelen.
Dat is veel gezonder voor kees, dan binnen op de bank hangen.
Wat een mooie lieve foto van prinses Beatrix een echte oma.
Ik wens je een goede zonnige vakantie Emile. Hans

Reply

Plaats een reactie