Home Centrum Het Plant-forward concept van Blossom by KP nam al mijn vooroordelen als vleeseter weg

Het Plant-forward concept van Blossom by KP nam al mijn vooroordelen als vleeseter weg

door Emile van Aelst

Gelukkig heb ik de instelling dat je overal voor open moet staan, maar als ik heel eerlijk ben qua eten ga ik ondanks klimaatproblemen, dierenleed en andere toestanden toch voor vlees. Het is duidelijk ik heb (had) allerlei vooroordelen wat betreft vegetarisch en vegan. Sinds afgelopen maandag kijk ik er toch anders tegenaan. Dit is te danken aan Dana Brozban en haar team van restaurant Blossom by KP.

Het restaurant bestaat al geruime tijd als lunchroom met daarnaast de Kleine Planeet Kids Concept Store, waar je hele  aparte kindercadeautjes kan kopen. Vanaf 25 mei gaat Blossom op donderdag-vrijdag- en zaterdagavond ook open voor diners. Maandagavond was ik uitgenodigd voor een exclusieve avond met een preview van het nieuwe plant-forward concept dat Dana bedacht heeft. In ging samen met Sleutelstad journalist,Topsport Coördinator en overtuigd veganist Reanne van Kleef. We zaten aan tafel bij Gerda Schukking hoofdredacteur Leven Magazine en Pieter van Diepen, meermalig winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Eigenaresse Dana Brozban lichtte ons het menu toe. Het werd een sharing dinner met diverse gerechtjes. Vol enthousiasme vertelde ze “ons menu is flexitarisch, waar groenten de hoofdrol in spelen. Dat betekent dat 80% op onze kaart plantaardig is en 20% met dierlijke producten – en vooral 100% kleurrijk en tasty food! Door ingrediënten uit verschillende keukens op een originele manier te combineren, geven we ieder gerecht onze unieke Blossomsignatuur.

De zaak ziet er sfeervol uit en ik waande mij ergens in een restaurant in een zonnig en warm land. Ik zat er niet ver naast, want Dana vertelde ik hou van riet en warme sferen.  Niet iedereen kan naar Ibiza, dus ik probeer Ibiza een beetje naar Leiden te brengen.

 

De sfeer is inderdaad erg gemoedelijk met behalve de tafeltjes ook gezellige hoekjes.

De schaal met de gerechtjes zag er geweldig uit en inderdaad een regenboog aan kleuren geuren en smaken zoals ook in de uitnodiging stond.

Het was echt een mix van heerlijke gerechtjes, ik heb alles geproefd en het viel mij op, dat als de kipdijfiletstukjes er niet bij geweest waren, ik ze niet eens gemist had. Dat ik dit als fervent vleeseter zou zeggen had ik nooit verwacht.

In de openkeuken werd keihard gewerkt en ook dat was een kleurrijk gezicht.

Dana zag dat iedereen genoot en daar genoot zij weer van.

Het was een heel divers gezelschap met bijvoorbeeld fotograaf Pim Rusch en journalist Maarten Baanders. Aan dezelfde tafel zat ook kunstenaar en designtaartenbakker Meggie Plat, zij bakt onder andere de cupcakes voor Blossom.

Saskia Hudig, projekt manager evenementen van het Centrum Management en haar collega Sofie Dijkhuizen, vestigingsadviseur binnenstad, genoten van deze nieuwe culinaire en sfeervolle aanwinst in het centrum.

Pieter van Diepen komt bijna dagelijks in Blossom vanwege de perfecte expresso. Hij is dan ook goede vrienden met Dana geworden en had speciaal voor haar een Sonnet geschreven. (zie filmpje)

Ik heb echt genoten van het sharing dinner, de inrichting en niet te vergeten de hartelijkheid en het enthousiasme van Dana Brozban.

Hoe het smaakte kan ik in de fotoslideshow niet overbrengen, maar geloof mij het was perfect. Wel kan ik hopelijk de sfeer een beetje overbrengen.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

rietepietz 18 mei 2023 - 7:24

Zolang men de keuze aan de klant laat om al dan niet vegetarisch te eten is er niets mis mee. Al eet ik dan weer geen kip. 😉

Reply
Sjoerd 18 mei 2023 - 7:28

Zolang ze geen namaakvlees zoals vegaburgers, nagemaakte snitzels en dergelijke serveren vind ik het prima. het hoeft niet te smaken zoals…

Reply
די מריו 18 mei 2023 - 12:46

Ik ben dol op vlees ehhhhh groenten. Nee hoor, als er goed gekookt is en de ingrediënten vers zijn (dus geen namaakvlees) kun je prima vegan eten.

Love As Always
dimario

Reply
Hans 18 mei 2023 - 21:43

Het is altijd je eigen keuze die je maakt, een ander mag je daar niets in opdringen.
Zelf ben ik een matige vleeseter, zelf toen ik als kind al bij de slager hielp.
Ik hou meer van gezond en weinig dan veel en ongezond. Hans

Reply
Nicky 19 mei 2023 - 20:55

Wat Sjoerd zegt, vind ik ook. Het ziet er wel heel smakelijk uit.

Reply
Het was geweldig barbecueweer en ik hoefde er ook nog eens niets voor te doen – Leidse Glibber 5 juni 2023 - 23:14

[…] moest ik mijn mening- en vooroordeel bijstellen. Een paar weken geleden at ik bij Blossom by KP en moest naderhand toegeven dat een vrijwel hele vega maaltijd heerlijk smaakte. Maar merkte […]

Reply

Plaats een reactie