Home Regio Een uurtje work-out met onze nationale gymjuf Olga Commandeur

Een uurtje work-out met onze nationale gymjuf Olga Commandeur

door Emile van Aelst

Het is de Old Stars Nationale Beweegweek voor Ouderen, daar doet uiteraard ook Clubhuis de Derde Helft aan mee. Clubhuis de Derde Helft is een club die in Leiderdorp ouderen uit hun isolement wil halen en aan het bewegen wil krijgen. Tijdens deze Beweegweek voor Ouderen hadden ze een heel speciale gast. Niemand minder dan onze nationale gymjuf Olga Commandeur was gekomen voor een work-out met de ouderen.

Behalve de work-out waren er meer activiteiten voor ouderen. Er was een activiteitenplein waar bezoekers over allerlei zaken voorlichting konden krijgen.

Uiteraard was ook Fietsmaatjes aanwezig om uitleg te geven over hun fietstochtjes met ouderen.

Koos Koster, voorzitter Clubhuis de Derde Helft, was blij dat Olga Commandeur, ambassadeur van het Ouderenfonds, bereid was geweest om naar Leiderdorp te komen om een work-out te geven.

Na 23 jaar elke dag Nederland in Beweging gepresenteerd te hebben stopt ze ermee. De reacties op haar stoppen waren overweldigend en had ze nooit verwacht. Ik kwam zelfs op het acht uur journaal lachte ze.

Olga legde uit hoe de opnames in hun werk gingen en toen ik dat hoorde begreep ik wel waarom ze er na 23 jaar een punt achter zet. Alle opnames voor een heel jaar worden in 6 dagen, 3 weekeinden, opgenomen. Ze nemen zeven uitzendingen per dag op en elke opname duurt drie kwartier. Ik werd al moe toen ik het haar hoorde vertellen 🙂

Genoeg gepraat we gaan bewegen.

Geen kinderachtig gedoe er gewoon gelijk stevig tegenaan.

Volgens mij waren de ouderen redelijk geoefend want ze hielden het goed vol.

Volgens mij zie ik de eerste afvallers 🙂

De rest ging lekker door. Ik keek naar de tijd, maar ze waren al meer dan en half uur bezig, ik dacht dat er twee keer een half uur gesport zou worden.

Koos Koster stond ook even raar te kijken dat ze door bleef gaan, maar ja je gaat haar natuurlijk niet stoppen vertelde hij. In de coronatijd organiseerde Clubhuis de Derde Helft op diverse plekken de Balkon Beweegdag, zodat ondanks de coronabeperkingen de ouderen toch nog veilig op hun balkon konden bewegen. Vandaag was en afsluiting van de Balkon Beweegdagen en vanaf nu is iedereen gewoon weer hier bij RCL, de thuisbasis van de Derde Helft, welkom.

Olga dacht dat ze een uur mocht sporten in plaats van twee keer een half uur. Ongelooflijk maar vrijwel alle ouderen deden het volle uur mee.

Ook Olga was tevreden over haar medesporters, zullen we nog een oefening doen.

Na een uur mocht Koos de bloemen overhandigen aan een uiterlijk schijnbaar onvermoeide Olga Commandeur.

Olga stopt wel op tv, maar blijft gelukkig nog wel optredens/work-outs in het land verzorgen.

De deelnemers zwaaiden Olga uit als dank voor 23 jaar Nederland in Beweging.

Zoals vaste lezers misschien wel weten zijn sinds enkele weken de omroepen Unity en Sleutelstad samengegaan. Daar ga je langzamerhand steeds meer van merken. Zo maakten we gezamenlijk reportages van de Lintjesregen, Koningsdag en 4 en 5 Mei in de hele regio. Verslaggevers trekken ook met elkaar op en zo zie je voormalige concurrenten nu samen reportgages en verslagen maken. Dus zal je ook hier regelmatig niet alleen Sleutelstad plopkappen zien maar ook van Unity.

Tegenover Unity-Sleutelstad verslaggever Brigit Disseldorp vertelde Olga nogmaals hoe belangrijk bewegen is en hoe gezond je er bij blijft.

Hieronder een fotoslideshow en een kort filmpje waar je gerust bij mee mag bewegen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 12 mei 2023 - 6:58

Jij was natuurlijk blij dat je foto´s moest maken en dat je daarom helaas niet mee kon doen.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 12 mei 2023 - 7:23

Je had natuurlijk het geluk dat je foto’s en filmpjes moest maken. Eigenlijk behoren wij ook al tot de doelgroep.

Reply
rietepietz 12 mei 2023 - 16:52

Door die samenwerking hád je natuurlijk makkelijk mee kunnen doen, maar je had natuurlijk de smoes dat je geen trainingspak bij je had.

Reply
Nicky 19 mei 2023 - 20:36

Dat bewegen moet wel gezond zijn. Olga ziet er echt heel goed uit.

Reply

Plaats een reactie