Home Leiden Even ontspanning voor de vrijwilligers van de Voedselbank

Even ontspanning voor de vrijwilligers van de Voedselbank

door Emile van Aelst

Het hele jaar staan de vrijwilligers van de Voedselbank klaar voor hun cliënten en cijferen zichzelf vaak weg. Het is een geweldig team dat week in week uit met elkaar aan  het werk is. Natuurlijk zijn er gesprekken onderling, maar meestal gaan die over de Voedselbank. Het leek vrijwilliger Matto de Tombe leuk om eens iets anders met zijn allen te doen en dan het liefst buiten de deur. Vandaag ging hij met 3o vrijwilligers een rondvaart door Leiden maken.

Gelukkig was het droog, dus hoefden ze niet in een overdekte boot.

Nadat iedereen aan boord was stelde schipper Denis Huisman zich voor en legde het een en ander uit. We gaan een vaartje door Leiden maken en onderweg vertel ik een en ander over de stad. Leiden kent meer dan 100 bruggen en een aantal daarvan varen we vandaag onderdoor. Veel bruggen zijn behoorlijk laag, dus dan zal je even moeten bukken want de brug is harder dan je hoofd.

Fotootje vanaf de Rembrandtbrug is altijd leuk en je zag van veraf al duidelijk dat Denis uitlegde dat ze langs de voormalig Stadstimmerwerf voeren, waar nu de kunstenaars van de Leidsche Mondialen in gehuisvest zijn.

We naderen nu de Rembrandtbrug, zet de banner van de Voedselbank duidelijk in beeld en zometeen even zwaaien  naar de fotograaf.

Goed zo allemaal even zwaaien.

Ik begreep van organisator Matto de Tpmbe dat hij graag een grote foto in de kantine wil hangen, dus bedacht nog even een tweede locatie om een groepsfoto te maken.

De Sterrenwacht is natuurlijk ook zo’n mooi typisch Leids plekje.

En weer even zwaaien, sorry hoor daarna was ik echt weg 🙂

Na het varen gingen ze met allen nog een hapje eten en gezellig bijkletsen bij Bregje. Dit soort uitjes zijn zo belangrijk voor de onderlinge verstandhouding in de best wel stressvolle omgeving van de Voedselbank.

Helaas zijn er altijd azijndrinkers (goh wat zeg ik dat netjes), maar die hoeven dit keer niet te reageren, want de vrijwilligers van de Voedselbank hebben dit uitje uit eigen zak betaald.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 11 mei 2023 - 6:52

Al hadden ze het niet uit eigen zak betaald, ze hadden het gewoon verdiend. Wat een klassewerk leveren deze mensen (en van vele andere voedselbanken) af. Leuke tocht… weet ik uit ervaring.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 mei 2023 - 7:09

Ik hoop toch dat er ook een sponsor was voor dit feestje, die vrijwilligers verdienen dat gewoon.

Reply
Johan Volkers 11 mei 2023 - 11:25

Mooi initiatief. Dergelijke mensen moet je koesteren. Groet uit Deventer.

Reply
logbankje 11 mei 2023 - 21:24

Dit uitstapje hebben de vrijwilligers van de Voedselbank zeker verdiend.
DE aanvragen lijken alleen maar te stijgen. Hans

Reply
rietepietz 11 mei 2023 - 21:42

Leiden zorgt altijd goed voor z’n vrijwilligersdus het had me niet verbaasd als het uitje betaald wérd voor ze.

Reply
Nicky 19 mei 2023 - 20:34

Mooi werk doen ze. Dus dat uitje hebben ze dubbel en dwars verdiend!

Reply

Plaats een reactie