Home Leiden Ladiesrun Leiden vanaf dit jaar georganiseerd door Stichting Sport in Beeld

Ladiesrun Leiden vanaf dit jaar georganiseerd door Stichting Sport in Beeld

door Emile van Aelst

De Ladiesrun een na tien jaar een niet meer weg te denken begrip in Leiden en vooral de Stevenshof gaat vanaf dit jaar georganiseerd worden door de Stichting Sport in Beeld. De loop van 10- en 5 km op de eerste vrijdagavond van september trekt behalve alle recreatielopers ook een aantal plaatselijke en regionale toppers.

Waarom heet het eigenlijk Ladiesrun en is het alleen voor dames. Het antwoord is simpel, alle straten in de Stevenshof zijn vernoemd naar grote en of bekende vrouwen, dan ligt een een Ladiesrun voor de hand.

De eerste Ladiesrun was in 2012, het jaar dat het Glazen Huis in Leiden zou komen staan. Alle opbrengsten werden zodoende gedoneerd aan het Glazen Huis. Het was ook een eindexamen opdracht om een evenement te organiseren. Een beetje uit de hand gelopen examenopdracht want het beviel zo goed dat het een jaarlijks loopevenement werd met als hoofdkleur roze. De roze loper waarover de dames finishen is ook niet meer weg te denken.

Het is in september al vroeger donker, dus een deel van de lopers komt in het donker over de finish. Dan zorgen die vuurpotten aan de zijkant voor een extra feestelijke finish.

Organisator Carla Meskers was acht jaar de drijvende kracht achter de Ladiesrun en vindt het tijd om het stokje over te dragen aan een ander. Alleen aan wie?  Tegenwoordig staan vrijwilligers niet meer te springen om een organisatie op poten- of voort te zetten.

Gelukkig bood de Stichting Sport in Beeld uitkomst en wil de organisatie overnemen. Deze week werd de overdracht officieel gemaakt met het ondertekenen van de overdrachtspapieren.

Namens de Stichting Sport in Beeld gaat Franka van den Bergh de Ladiesrun 2023 organiseren.

Roze is de hoofdkleur van de Ladiesrun, Franka had voor deze gelegenheid vast haar nagels roze geverfd.

De aparte medailles van de Ladiesrun zijn in de loop der jaren een collectorsitem geworden.

De medailles zijn elk jaar weer een verrassing, het enige waar je van te voren vanuit kan gaan is dat er roze glitters op zitten.

Het is fijn dat de Ladiesrun niet ophoudt te bestaan maar een goede toekomst tegemoet gaat. Inschrijven kan vanaf 15 mei op de website van de Ladiesrun 2023.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 1 mei 2023 - 7:51

Ik heb lang haar… zou ik me ook in mogen schrijven 😉

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 1 mei 2023 - 8:00

Zo is in ieder geval de voortgang van het evenement verzekerd.

Reply
rietepietz 1 mei 2023 - 20:48

Het duurt nog even eer het september is dus dat gaat wel goed komen.

Reply
Nicky 3 mei 2023 - 14:56

Fijn dat ze verder kunnen maar ik schrijf me niet in, hoor! Ik word al moe als ik naar de foto’s kijk.

Reply

Plaats een reactie