Home Leiden Hakende oma’s maken kinderen Willem Alexander Kinderziekenhuis blij

Hakende oma’s maken kinderen Willem Alexander Kinderziekenhuis blij

door Emile van Aelst

Wat is er mooier dan een lach op het gezicht van een kind dat angst of pijn heeft te toveren. De kinderen die verpleegd worden in het Willem Alexander Kinderziekenhuis,(WAKZ) in het Leidsch Universitair Medisch Centrum of er op controle komen hebben het vaak moeilijk. Om hun angst, pijn of verdriet iets te verzachten mogen ze vaak een knuffel uitzoeken.

Die knuffels worden gemaakt door de hakende oma’s zoals ze in de wandelgangen door de verpleging van het WAKZ worden genoemd. Het leuke is de dames werken los van elkaar en kennen elkaar ook niet. Afgelopen week kwamen de hakende oma’s Fenny Hilbers, Corrie van der Ploeg en Nel van der Plas voor het eerst tegelijk naar het WAKZ om hun knuffels in te leveren.

De tafel lag vol met allerlei verschillende knuffels.

Prachtig toch al die verschillende knuffels.

Verpleegkundige Yvonne Angevaare vertelde dat alle knuffels enorm populair zijn, maar vooral de Nijntjes en Picachu heel veel gevraagd zijn.

Kinderarts Arno Roest ziet ook vrijwel dagelijks de kinderen opfleuren door de knuffels en was blij de oma’s persoonlijk te kunnen bedanken.

Voor de oma’s had hij een aardigheidje meegebracht en gezorgd voor koeken bij de koffie.

De oma’s vertelden dat het haken van de knuffels een leuke afleiding is. Als het dan ook nog voor een goed doel is dan is het helemaal een mooie tijdsbesteding.

Ook erg in trek zijn de vingerpoppetjes die het verplegend personeel ook op hun pen kan zetten en daarmee kinderen kunnen vermaken.

In de gang staan bij de receptie veel van de knuffels opgesteld achter het glas.

Leuk om je eigen haakwerk te zien staan.

Het is mooi om te zien dat zoveel Leidenaren op velerlei manieren zo betrokken zijn bij het wel en wee van de kinderen in het WAKZ.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 26 april 2023 - 7:03

ik kan me best voorstellen dat die kinderen daar helemaal weg van zijn. Lijkt me ook voor de “oma’s” heel fijn dat het zo gewaardeerd wordt.

Reply
די מריו 26 april 2023 - 10:07

Een knuffel doet het altijd goed, ik weet dat nog wel dat Dinnetje vijf jaar geleden naar haar moeder moest voor langere tijd. S en Y kregen een knuffel die ze dag en nacht bij zich mochten houden, want dan wisten ze dan Ima aan haar dacht. Dat heeft ze veel geholpen.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 29 april 2023 - 18:52

Wat leuk dat de hakende dames elkaar nu eens ontmoet hebben. En ik kan me helemaal voorstellen hoe zo’n knuffel helpt als je bang bent of pijn hebt. Dus dat doen de dames goed.

Reply

Plaats een reactie