Home Centrum Joost Vullings en Xander van der Wulp nu eens zelfs geïnterviewd

Joost Vullings en Xander van der Wulp nu eens zelfs geïnterviewd

door Emile van Aelst

De momenteel twee bekendste politiek verslaggevers Joost Vullings, Een Vandaag en Xander van der Wulp, Acht uur Journaal, waren zaterdag te gast bij de tweemaandelijkse Kamervragen in de Hooglandse Kamer.

Normaal zijn de gesprekken in de Hooglandsekamer, maar het zat er in dat het druk zou worden dus was uitgeweken naar de Hooglandsekerk. Geen slechte keuze want het was inderdaad erg druk.

Het gesprek werd gevoerd door dominee Margreet Klokke.

Natuurlijk waren er diepzinnige vragen, maar ook genoeg momenten om te lachen.Vullings en van der Wulp maken wekelijks samen de podcast ‘De Stemming’ over de Haagse Politiek. Dit was ook Margreet Klokke opgevallen en tijdens een preek stelde zij de twee als voorbeeld hoe je samen het beste uit je zelf kan halen. Ze nodigde de Vullings en van der Wulp uit voor een van de maandelijkse gesprekken in de Hooglandse Kamer. Het grootste deel van het publiek kende de podcast en uiteraard ook de journalisten. Toch stelden zij zich in een kort filmpje nog even voor en vertelden hoe ze in de kerk terecht gekomen waren.

Het werd een leuk en open gesprek over het werk in politiek Den haag en de politiek op zich.

Tijdens het onderdeel ‘in de wandelgangen’ gingen Vullings en van der Wulp zelf de zaal in om vragen te beantwoorden.

Niet alleen vragen beantwoorden, maar ook zo nu en dan een vraag te stellen. Dacht D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen even rustig als toeschouwer langs te komen. Vergeet het de heren pikten hem er natuurlijk feilloos uit.

Gelukkig is Paul van Meenen niet op zijn mondje gevallen dus wist snel te antwoorden.

Leuk zo’n rondje vragen van de zaal.

Terug op het podium ging het gesprek weer verder en blijkt politiek vaak erg vermakelijk te zijn.

Medeorganisator Fennand van Dijk verzamelde nog een paar vragen in de zaal.

Mooie vraag met een snel antwoord, hoe lang blijft Rutte nog aan als minister president. Joost Vullings wist te vertellen nog minstens honderd dagen. Rutte is nu al de langstzittende minister president. Maar eigenlijk kan je de demissionaire tijd niet meetellen, dus als je die eraf haalt moet hij het nog ongeveer honderd dagen uithouden om echt de langst zittende minister president te worden.

Hoelang blijft de democratie nog bestaan. Hier had Xander van der Wulp een duidelijk antwoord op. Zolang er elke dag nog groepen mensen op en rondom het Binnenhof staan te roepen zit het nog wel goed met de democratie. Ze hebben toch het idee dat iemand ze hoort anders zouden ze er niet staan.

Het ruim een uur durende gesprek/interview vloog voorbij. Niet voor niets dat beide journalisten na afloop een groot applaus kregen.

Na afloop kon er natuurlijk nog wel even een interviewtje af met Sleutelstad.

Wie het leuk vindt kan via deze link het hele gesprek terugluisteren ( kiezen voor zaterdag 15 april 15.58 uur). In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s, waar als muziek eigenlijk alleen maar ‘Politiek’ van Bram Vermeulen als muziek bij past.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 19 april 2023 - 7:33

Lijkt me leuk om de politiek ook eens van een andere kant te beluisteren.

Reply
די מריו 19 april 2023 - 9:32

Bijzonder dat er zoveel mensen op af komen. Dat verwacht je niet als je hoort dat de meeste mensen niet meer stemmen en af geven op politiek.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 19 april 2023 - 21:33

Ik kende de heren nog niet, ben niet zo’n politiek dier. Maar het ziet er heel gezellig uit.

Reply
Nicky 29 april 2023 - 18:28

Leuk dat ze nu eens zelf vragen moesten beantwoorden.

Reply

Plaats een reactie