Home Leiden Woongroep Tuinstadwijk tekent overeenkomst met Woningbouw Vereniging Ons Doel

Woongroep Tuinstadwijk tekent overeenkomst met Woningbouw Vereniging Ons Doel

door Emile van Aelst

Een toch wel historisch moment donderdagmiddag in Floor’s Coffee & bunch bar, waar de overeenkomst werd getekend door Woongroep Tuinstadwijk en Woningbouwvereniging Ons Doel. Een aantal bewoners van de Pieter de la Courtstraat woont al jaren naar hun zin in hun flatjes. Zo erg naar hun zin dat ze destijds een gezamenlijke moestuin aanlegden, dat was zo’n beetje het begin van het ontstaan van de woongroep.

Vanaf vier liepen de bewoners van de woongroep, medewerkers van Ons Doel en diverse belangstellenden binnen voor de ondertekening van de overeenkomst.

Eerder op de middag kreeg de woongroep, bestaande uit Renate Babeliowski, WickyVoors, Gertjan Oudshoorn, Ruud van Hoorn, Hennie Fossen en Arthur Aalbers, in hun moestuin een naambordje uitgereikt door Ons Doel. (Foto Winand Stut)

In afwachting van het tekenmoment werd er met een hapje en een drankje gezellig gepraat over het unieke van deze overeenkomst.

Woongroep bestuursleden Ruud van Hoorn en Hennie Fossen blikten in een samenspraak terug op het proces van de afgelopen jaren.

Net toen alle gesprekken en ideeën een eerste vorm begonnen te krijgen kwam corona roet in het eten gooien en werd het hele proces vertraagd.

Op een gegeven moment kwam Marlies Bodewus, Stade Advies, de gesprekken begeleiden en helpen de plannen vormt te geven.

Tegen vrijwel het einde van het proces zei ze opgelucht,  dan moeten we nu een SOK regelen en dan is de klus geklaard. Een sok regelen ??? vroegen de bestuursleden. Ja inderdaad een Samenwerkings Overeenkomst. Het was dan ook niet onbegrijpelijk waarom Marlies als klein cadeautje een sok bij zich had.

Christoffel Klap, directeur-bestuurder Ons Doel, was blij met deze unieke overeenkomst. Ik zie mensen denken, wat is er nu uniek aan een woongroep die bestaan toch al heel lang. Klopt helemaal alleen een woongroep die opgericht wordt in een bestaande voorziening is uniek. Woningbouwvereniging stelt 20 flats beschikbaar voor de woongroep en de leden mogen zelf bepalen wie er in komt. Uiteraard wel met inachtneming van de regels van inschrijving etc.

Vijf van de eerste zeven bewoners zijn al iets op leeftijd, maar het is zeker niet de bedoeling er een bejaardenhoek van te maken vertelde Christoffel Klap.

Voor alle bewoners was er een mooie bos bloemen, maar het belangrijkste was natuurlijk de ondertekening van de overeenkomst. Ester Lacourt, contactpersoon bij Ons Doel zette de tafel klaar voor de ondertekening.

Onder toezicht van de bewoners en de gasten werden de handtekeningen gezet.

De handtekeningen zijn gezet, de Woongroep Tuinstadwijk is een feit.

Daar moet op geproost worden uiteraard.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van de ondertekening.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Hans 31 maart 2023 - 23:07

Een mooie blog Emile, we zijn toe aan meer samen doen op een ecologische manier.
Eigen huis en tuin wist dat al. Hans

Reply
Sjoerd 1 april 2023 - 7:56

Dat lijkt me voor de bewoners een behoorlijke overwinning. Ook hier zie je maar weer, samen sta je sterk.

Reply
rietepietz 1 april 2023 - 20:00

Dat alle leden er maar lang en met plezier mogen wonen.

Reply
Nicky 6 april 2023 - 11:05

Wel goed om e.e.a. te regelen, denk ik. Dus fijn dat dat geregeld is.

Reply

Plaats een reactie