Home Centrum Bourbon Street Comedy Club na het eerste jaar al niet meer weg te denken uit Leiden

Bourbon Street Comedy Club na het eerste jaar al niet meer weg te denken uit Leiden

door Emile van Aelst

Het is raar maar Leiden had tot vorig jaar geen Comedy Club of theater. Cabaretier/komiek/acteur Onno Innemee vond dat onbegrijpelijk en nam de wilde gok de Bourbon Street Comedy Club te starten. Een gewaagde stap want je moet wel elke maand een goed programma zien te brengen. Maar op 2 april 2022 was het zover en traden in Bourbon Street de eerste stand-up comedians op in Leiden.

Vanaf dat moment was er elke laatste woensdag van de maand, op de zomermanden na, een Bourbon Street Comedy Club. Al snel werd duidelijk dat Leiden rijp was voor een Comedy Club, sterker nog na enkele maanden waren alle voorstellingen uitverkocht. De programmering werd ook steeds sterker. Was ik in april gewoon enthousiast eind oktober was duidelijk dat mijn enthousiasme niet onterecht was. Woensdagavond bestond de Comedy Club een jaar en was er weer een indrukwekkend programma.

Zoals eigenlijk altijd tegenwoordig was de zaak weer volledig uitverkocht.

De MC van de avond was de in Friesland geboren Ronald Smink. In 2007 won hij zowel de jury als publieksprijs bij het Groninger Studenten Cabaretfestival. Behalve eigen avondvullende shows is hij ook veel te zien in het Comedy circuit onder andere bij het Comedyhuis in Utrecht.

We doen weleens een beetje gekscherend over de noordelijke provincies, dat ze wat achter lopen en misschien simpeler zijn dan in het westen. Na gisteravond heb ik besloten dat nooit meer te doen. Ronald gaf duidelijk aan dat alles in Friesland toch wel anders en minder was dan in het westen. De taal is niet echt bruikbaar voor film, de vrouwen zijn ook minder dan in het westen. Ik kreeg eigenlijk medelijden met de Friezen toen ik Ronald hoorde, of………….was het comedy 🙂

Fuad Hassen had ik eerlijk gezegd nog nooit live gezien, wel zo nu en dan op tv zoals onder andere bij Arjen Lubach. Fuad is geboren in Eritrea, maar woont al sinds zijn vijfde in Nederland. In 2013 bereikte hij de finale van het Camaretten Festival.

Ik heb genoten van zijn optreden en hoe hij het publiek met zijn charmes wist te veroveren. Hij speelt constant in op het publiek. Het is ook geweldig is hoe hij met zijn stem kan werken. Een groot verteller die ik nog wel eens avondvullend zou willen zien en horen.

Voor het volgende optreden moest er even het een en ander omgebouwd worden op het podium.

Mike Boddé heeft natuurlijk geen introductie nodig.

Ik was benieuwd wat Mike ging doen, we kennen hem de laatste tijd toch vooral als pianist/zanger. Hij begon dan ook uit te leggen waarom hij er was en gaf een hele verhandeling over humor op een humoristische manier die alle humor overtreft.

Geweldig was zijn ode aan Drs. P.  Hij vroeg zich af hoe Drs. P een gesprek tussen een Feyenoorder en Ajaxied verwoord zou hebben. Wie Drs. P kent en daar een vleugje Mike Boddé bij mengt kan begrijpen hoe dat gesprek verliep.

Natuurlijk zong Mike ook nog enkele liedjes van heeeeeeel klein tot wat langer.

Elke maand krijgt een beginnend of nog niet zo bekend stand-up comedian de kans op te treden. Deze maand was dat Nuriye.

Nuriye had net haar relatie verbroken, nou ja eigenlijk al een tijdje. Ze vertelde een leerzaam verhaal en iedereen in het publiek weet nu het verschil tussen single zijn en weer single zijn.

Als laatste trad Ronald Snijders op. Ronald Snijders is ook geen onbekende, we kennen hem als absurdist, schrijver en programmamaker. Momenteel treedt hij op met zijn show ‘Een avond samen met mij’.  Maar ja een avond met Ronald is leuk, maar na zo’n avond wil je meer natuurlijk en dan is het wel zo leuk als hij voor de afwisseling een nieuw programma heeft.  Daarom kwam Ronald met zijn laptop het podium op om van ons te horen wat hij wel of niet kan gebruiken in een nieuwe show.

Op zijn laptop staan flarden, losse opmerkingen en heel slechte grappen verzekerde hij ons.

We kregen van alles voorgeschoteld en zelf snapte Ronald vaak niet waarom het leuk moest zijn 🙂

Ronald en het publiek hadden het zo naar hun zin, dat hij gerust over zijn speeltijd heen mocht gaan. Ik zou zeggen houden zo en niets meer aan doen. Ik denk dat iedereen graag weer een avond samen met Ronald Snijders wil zijn.

Het was weer een heerlijke Comedy Club avond en het is duidelijk de Bourbon Street Comedy Club is een blijvertje. Knap van Onno Innemee en Sacha van der Werf (techniek etc) om binnen een jaar de club een vaste plek in het Leidse theaterleven te geven.

Woensdag 26 april is de volgende Comedy Club en op 16 april is er een Comedy Club Internationaal, the first English Comedy Night met onder andere Greg Shapiro.  Kaarten zijn te bestellen via BBS-Leiden.nl  . In de fotoslideshow een paar sfeerbeelden met het geluid eronder van een bijzondere cabaretier van de oude garde.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 31 maart 2023 - 6:59

Leuk zo’n avond. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt en dat je vaker gaat.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 31 maart 2023 - 8:20

Als Onno Innemee aan iets begint wordt dat alleen door hem al een hit…

Reply
rietepietz 31 maart 2023 - 15:40

Als ik de naam van Onno hoor moet ik aan zijn computercursus voor 65+ ers denken. Echt hilarisch.

Reply
Nicky 6 april 2023 - 11:02

Dat was dus schijnbaar een goed gat in de markt. Leuk dat het zo’n succes is.

Reply

Plaats een reactie