Home Centrum Krijgt Leiden na september weer een gekozen- of een benoemde burgemeester

Krijgt Leiden na september weer een gekozen- of een benoemde burgemeester

door Emile van Aelst

Op 11 maart 2003 kon de Leidse bevolking kiezen welke burgemeester zij wilde. De uitslag liet met 77.9 % voor Henri Lenferink duidelijk zien wie de stad graag wilde hebben. Na ruim 20 jaar neemt Henri Lenferink in september afscheid als burgemeester. Hij is ondertussen niet alleen de langst zittende burgemeester van Leiden, maar ook van Nederland.

Het wordt dus afwachten wie er na september de hoogste baas in het Stadhuis wordt.

De Leidse D66 jongeren zouden het liefst een gekozen burgemeester zien en vroegen zich af wat de Leidenaren daarvan denken.

Vorige week op een veel te koude en winderige middag, zetten ze twee uurtjes een stembus voor het stadhuis en vroegen de helaas weinige voorbijgangers hun stem uit te brengen.

De enkele voorbijgangers die voorbij kwamen wilden best hun stem uitbrengen.

Ze werden wat overvallen door de vraag, maar dachten er wel serieus over na.

Het leverde ook zo nu en dan leuke gesprekken op.

Er werd ruim 70 keer gestemd en opvallende namen waren onder andere Paul van Meenen en Robbert Strijk. Van Meenen is qua leeftijd niet mogelijk, maar voormalig Centrummanager en ex-wethouder Robbert Strijk zou zomaar kunnen, als hij solliciteert. Nou ja het is afwachten wie het team van wethouders gaat leiden na september.

Eigenlijk ben ik wel benieuwd waar de Leidenaar voor is, een gekozen- of een benoemde burgemeester. En doe me een lol ga niet gelijk je voor of tegens op Lenferink gillen. Als je een reactie wil plaatsen laat dan weten wat jij zou willen gekozen of benoemd en of je voorstellen voor een goede kandidaat hebt. Wie weet helpt het in de keuze of Leiden wel of niet een gekozen burgemeester krijgt.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Bertho 28 maart 2023 - 1:07

Gekozen burgemeester lijkt me weer een goed idee. De campagne was de vorige keer echt leuk en geslaagd met een uitstekende burgemeester als resultaat. De nieuwe burgemeester hoeft van mij niet per se een Leidenaar te zijn. Een vrouw zou wel leuk zijn.

Reply
די מריו 28 maart 2023 - 6:56

Als er maar zoveel feesten blijven in Leiden, het zo toegankelijk blijft… dan mag iedere (gekozen) burgervader of moeder het zijn.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 28 maart 2023 - 7:52

Wie wil daar geen burgermeester zijn… Ik zou wel veel een echte Leidse glibber stemmen.

Reply
Hans 28 maart 2023 - 21:09

Ik ben ook voor een gekozen burgemeester.
Sollicitanten genoeg lijkt me voor de wereldstad. Hans

Reply
rietepietz 28 maart 2023 - 21:23

Volgens mij heeft Lenferink het niet slecht gegaan, maar ja, wat weet ik van de bestuurders van Leiden. Ik zou natuurlijk op jou stemmen maar ik vrees dat jij nét niet jong genoeg bent. 😉

Reply
Nicky 6 april 2023 - 10:54

Ik zou sowieso voor een gekozen burgemeester zijn. Maar wie, dat weet ik dan weer niet.

Reply

Plaats een reactie