Home Centrum Broedplaats Nieuwplaatz bestaat 10 jaar, gezellige borrel als start van het jubileumjaar

Broedplaats Nieuwplaatz bestaat 10 jaar, gezellige borrel als start van het jubileumjaar

door Emile van Aelst

Tien jaar geleden werd Broedplaats Nieuwplaatz opgericht. De creatieve broedplaats voor makers van muziek, kunst, theater, vormgeving en ga zo maar door. Tien jaar geleden begonnen in de zusterflat Nieuweroord, daarna verhuisd naar een oude school op de Ter Haarkade en nu alweer een aantal jaren in een geweldig pand aan de Sumatrastraat. Het jubileumjaar werd afgetrapt met een borrel in de Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal.Makers en cultuurliefhebbers die iets met Nieuwplaatz te maken hebben waren naar de borrel gekomen.

Voormalig Stadsfotograaf Patricia Nauta heeft onlangs alle gebruikers geportretteerd. Het resultaat stond tentoongesteld in de foyer.

Een tafeltje vol cultuur met Cultuurmakelaar Guido Marchena, directeur Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal Irene Pronk en wethouder cultuur Yvonne van Delft.

Jan Stroomer, medeoprichter en aanjager van Nieuwplaatz, heette iedereen welkom.

In het kort, hij hield zich keurig aan de afspraak het kort te houden, keek hij terug op de geschiedenis van Nieuwplaatz.

Er waren ook een paar korte optredens van musici die gebruik maken van Nieuwplaatz, zoals zangers/pianist Suzanne Burdorf.

Ze had een tijdje niet opgetreden dus verontschuldigde zich bij voorbaat. ‘ Ik heb speciaal voor vanmiddag nieuwe schoenen gekocht. Als ik even mijn tekst kwijt of er gaat iets anders mis, dan steek ik gewoon mijn schoenen omhoog als afleiding’. Ze had de hulpmiddelen gelukkig niet nodig, het klonk geweldig.

Je kan niet jong genoeg met cultuur in aanraking komen.

Geen hond die zich er aan stoorde dat het kind over de vloer kroop, nou ja alleen Mouche keek wat raar op om iemand van ongeveer dezelfde grootte voorbij te zien komen.

Twee festivals druk in gesprek, Merijn Busonjé organisator van de Nobel Award en Marcel van Schooten van Peel Slowly and See.

Over festivals gesproken speciaal ter gelegenheid van het tienjarig bestaan is er 28 en 29 april een extra groot Amuse Festival in Nieuwplaatz.

Het volgende optreden was van Lucas Meijers en SaraLee Vos.

Onder de fotolideshow hoor je het nummer ‘Allemaal in de war’, ook staat het hele nummer nog aan het eind van het filmpje.

Er werd GustoGreen duurzame kleding geshowd van Helen van Oosten. Ze liepen alleen zo snel van voor naar achter door de foyer dat het niet te fotograferen was 🙂 Zanger Wouter Mol had ook een ontwerp van Helen van Oosten aan.

Het was een gezellige borrel als start van het jubileumjaar, we gaan nog veel zien en horen van Nieuwplaatz dit jaar.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 26 maart 2023 - 9:09

Zo iets willen we hier in Heerlen ook wel, er is alleen gebrek aan ruimte en geld voor een pand.

Reply
rietepietz 26 maart 2023 - 15:34

Het is wel een reuze origine naam.

Reply
Nicky 26 maart 2023 - 21:22

Leuk feestje zo te zien!

Reply
logbankje 26 maart 2023 - 21:27

Een lente feestje voor de broedplaats, daar wordt talent geboren. Hans

Reply
די מריו 26 maart 2023 - 23:24

ja.. dit zijn leuke dingen, die moet je zeker meemaken.

Love As Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie