Home Leiden Schilderclub houdt me jong zegt 100 jarige mevrouw Bouwman

Schilderclub houdt me jong zegt 100 jarige mevrouw Bouwman

door Emile van Aelst

Zaterdag wordt mevrouw Bouwman 100 jaar en dat gaat ze groots vieren met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Vandaag was het ook al feest toen er een onverwachte gast bij haar op schilderclub langs kwam om haar te feliciteren met haar honderdste verjaardag.Elke vrijdagmorgen komt een groep ouderen in Zorgcentrum Roomburgh bij elkaar voor de schilderclub onder leiding van kunstenaar Dick Bakhuizen van den Brink. Mevrouw Bouwman vond het leuk, maar overbodig dat er een grote ballon op haar tafel stond. Leuk, maar ik ben eigenlijk morgen pas jarig. Dat er ook familie van haar aanwezig was vond ze wel vreemd, maar dat was waarschijnlijk voorbereiding vanwege het feest morgen dacht zij.

Het was allemaal geen toeval, want om half elf kwam er een onverwachte gast binnenlopen.

Burgemeester Henri Lenferink kwam speciaal voor mevrouw Bouman op bezoek.

U kunt mooi schilderen opende de burgemeester het gesprek. Nee joh ik klieder maar wat, ik vind het gewoon gezellig op de club was het antwoord.

Ik leer het allemaal van Dick die daar staat, we hebben zo’n lol elke week.

Dick geniet zelf ook elke week van deze club, het zijn zulke gemotiveerde leerlingen en ze zijn heerlijk bezig.

De familie was nu ook dichterbij gekomen en genoot van het bezoek en hoe moeder/oma op haar praatstoel zat.

Weet u, ik heb altijd op de Lammenschansweg gewoond. Een heerlijke flat, maar ja toen het traplopen moeilijk werd hebben ze me in Leiderdorp gestopt. Dat gestopt bleek helemaal mee te vallen, het was een mooie woning zonder trappen, maar het kon volgens mevrouw Bouwman niet tippen aan het woonplezier op de Lammenschansweg 🙂

Mevrouw Bouwman komt al jaren op de schilderclub, maar woont pas sinds drie weken in Zorgcentrum Roomburgh. Tot die tijd woonde ze geheel zelfstandig, alleen het lopen wordst moeilijker en ze was al een paar keer gevallen, daarom is het verstandiger dat ik hier woon vertelde zij. Tijdens het gesprek werd er door de andere deelnemers rustig verder gewerkt.

Bij een  verjaardag hoort gebak en dus ging Dick met gebakjes rond.

Een gebakje gaat er altijd in natuurlijk ook al ben je honderd.

Directeur Bart Buirma kwam ook nog even langs om te feliciteren.

Mevrouw Bouwman is een echte Leidse en heeft een druk en gezellig leven.  Ze is diverse malen op reis geweest naar Zuid Afrika om haar enige broer te bezoeken en overwinterde regelmatig in Spanje. Ze is altijd een kleurrijk en opvallend persoon geweest. Ze was dan ook destijds te zien in het programma ‘Pluk de dag’ van Ron Boszhard. Waar ze werd uitgenodigd om als Piet met Sinterklaas Ron Boszhard op stap te gaan. Ook was zij te zien in het programma  Over de Rooie van Wendy van Dijk. Bij de Leidse Carnavalsvereniging was zij jarenlang bij bijna alle feesten aanwezig.

Ik liep even een rondje en toen ik terugkwam dacht ik, nee toch zitten ze nu te wordfeuten. Het bleek anders te zitten, mevrouw Bouwman hoort slecht en daarom tikte Henri Lenferink de vragen in.Het werd een geweldig gesprek, mevrouw Bouwman praatte honderduit en genoot zichtbaar en voor ze het wisten zaten ze bijna een uur te klessebesse en hadden de grootste lol.

Bij het weggaan bleek er nog een jarige in de zaal te zitten.

Mevrouw Dekker-Knoester, de oma van Henny en Lydia van der Steen zit tijdelijk in Roomburgh om te revalideren en vierde vandaag haar 96e verjaardag.

Het was dus een en al feest vandaag in Zorgcentrum Roomburgh. In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s met daaronder het lied ‘Huisje bij de brug’ van Wies Cavé.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 25 maart 2023 - 8:40

Nu weet je ook waarom ik aan het schilderen ben…

Reply
Elisabeth 25 maart 2023 - 9:39

Wat leuk zeg. Dat is met recht een krasse knar. Ik zeg, hartelijk gefeliciteerd.

Reply
rietepietz 25 maart 2023 - 15:21

Onder de mensen blijven is dé manier om een beetje leuk oud te worden, maar deze mevrouw heeft zo te zien toch een jaar of 15 gesmokkeld om de burgervader op bezoek te krijgen, je maakt mij niets wijs, 85 jaar en geen dág ouder hoor.

Reply
די מריו 25 maart 2023 - 20:13

Tot drie weken terug nog zelfstandig wonen… Geweldig toch.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 26 maart 2023 - 21:20

Wat een leeftijd, zeg. Mooi dat ze zo’n plezier heeft op de schilderclub.

Reply

Plaats een reactie