Home Centrum Café de Plantage 125 jaar wat was het een waanzinnig mooie en swingende feestweek

Café de Plantage 125 jaar wat was het een waanzinnig mooie en swingende feestweek

door Emile van Aelst

Wat een heerlijke en afwisselende week was dit, vanaf woensdag heb ik alle avonden in de Plantage gezeten. Nou ja niet gezeten, meer gestaan en geswingd. Vanwege het 125 jarig bestaan op 17 maart was het vijf dagen feest. In zoverre voor Feyenoorders vijf dagen en voor Ajacieden vier dagen, want de laatste feestdag stond in het teken van de klassieker Ajax-Feyenoord. Het feest begon woensdagavond met de buurtborrel, waar ik eerder deze week al over schreef. Donderdagavond was er de grote Leiden Pubquiz, gepresenteerd door Bart van den Berg.

Je kon merken dat Bart groepsuitjes op de step door Leiden organiseert, want hij had de mooiste plekjes gevonden om vragen over te stellen. Bedrijfsleider Marlous van Wetten was in de Leidse- en Plantagegeschiedenis gedoken en had daar ook scherpe vragen over. Ik speelde met een wereldteam bestaande uit Rens Wolters en Annelieke van Evert beiden oud barkeepers van de Hut van Ome Henne en de UB,  Nikos van Aelst die druk bezig is met het Singelparkdiner en de Slag om Leiden en ik zei de gek. Ik zal om niet op te  scheppen in het midden laten welk team gewonnen heeft, maar de drankbon voor de winnaars kwam ons goed uit 🙂

Vrijdagavond puilde de Plantage uit tijdens het optreden van street skaband de Kilo Knallers.

Een geweldige band waar geen mens stil bij kan blijven staan en niet voor niets een aantal jaar geleden uitgeroepen tot beste straatartiesten van Nederland.

Het was voor de barkeepers even lekker los gaan achter de bar, het leek wel 3 oktober 🙂

Het paste allemaal maar net, de band is al vrij groot en met zoveel publiek is het al snel erg vol maar wel supergezellig.

Soms heb je gewoon geluk. Binnen was het behoorlijk warm en buiten hadden we voor het eerst sinds tijden een zwoele bijna echte lenteavond.

Zaterdagavond was het weer een avond swingen, dit keer met Helter Shelter.

Heerlijk een avond met afwisselend Beatles en Stonesnummers.

Het was ook weer zo’n avond dat je tientallen oude bekenden tegenkomt. Kortom een heerlijk sfeertje waarvan, net zoals de Kilo Knallers, wat filmpjes op mijn facebook te zien zijn. Als je een beetje naar beneden scorlt kom je meerdere filmpjes tegen.

Het was een heerlijke week. Hieronder een fotoslideshow met diverse foto’s van de Plantage feestweek. Daaronder ook nog een filmpje van  de Kilo Knallers.

Ik had het met de Jazzweek ook al ontdekt maar deze camera is perfect met fotograferen, alleen filmen in een donkere omgeving gaat niet echt lekker. Toch maar het filmpje geupload want de muziek is heerlijk en geeft een goed beeld van de band.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 20 maart 2023 - 7:39

Een mooi feest met goede muziek… Ik snap dat niet, hier wordt het ene café na het andere gesloten. Ik moet geloof ik echt nadenken waar nor een echte kroeg ligt,

Reply
rietepietz 20 maart 2023 - 16:04

Een week waarin je waarschijnlijk alleen maar thuis kwam om te slapen. 😉

Reply
Nicky 21 maart 2023 - 21:27

Jullie zijn daar in Leiden toch wel wereldkampioen feestjes vieren, hoor!

Reply

Plaats een reactie