Home Leiden Tina Turner in finale Open Podium in Woonzorgcentrum de Parelvissers

Tina Turner in finale Open Podium in Woonzorgcentrum de Parelvissers

door Emile van Aelst

Na twee jaar onderbreking vanwege corona was er eindelijk weer een Open Podium in Woonzorgcentrum de Parelvissers. Tijdens het Open Podium treden bewoners, personeel en vrijwilligers op en …….dit jaar werd een heel special guest beloofd. De zaal zat zo goed als vol met publiek dat zin had in een leuk middagje theater.

De optredens waren heel divers. Ik kwam net binnen toen meneer Cor Slechtenhorst een verhaal vertelde over een indrukwekkende boom.

De presentatie was in handen van activiteitenbegeleidster Marjan Wiersma.

Samen met haar collega Kamla Matough verzorgt ze de leukste feestjes en activiteiten voor de bewoners.

Er was voor mooie afwisseling gezorgd tussen zang en voordrachten. Veel van mijn lezers zal het weinig of niets zeggen maar in de zaal kende iedereen Conny Stuart. Een van haar bekende nummers is Herr Heinzelmann, die door Trudy prachtig vertolkt werd.

Jannie Smit had een aantal leuke kinderuitspraken uit een boekje over het meisje Vera verzameld.

Mondharmonica’s werden in het verleden ook wel mondorgels genoemd en kwamen voor in tal van variété programma’s.

De mondorgels waren de begeleiding voor Netty Jongedijk die als Dorus optrad. Heel Nederland zat vroeger aan de buis gekluisterd als Tom Manders optrad.

Mevrouw Splinter wordt dit jaar 100, maar vindt het nog steeds leuk om op te treden. Ze zong a cappela drie liedjes. Toneelmeester Monique Nix hield de microfoon voor haar vast.

Adan en Elly, noemden zich de Adellies en zongen Rocking Billy van Ria Valk.

Als je ouder wordt vergeet je een hoop. Suze had er een geweldige oplossing voor gevonden. In haar ‘niet vergeten opschrijfboek’ schrijft ze alles op wat ze niet mag vergeten. Alleen ………waar heeft ze nu het boek gelasten vroeg ze zich af.

Dit publiek kent allemaal Wim Sonneveld nog wel en heeft vroeger enorm gelachen om het nummer ‘Ik ben met Catootje naar de Botermarkt gegaan, ze kon kopen wat ze wou’ Een aantal vrijwilligers lieten alles wat Catootje kocht en tegenkwam langs komen.

Judith droeg het gedicht ‘oud en wijs’ voor.

Sinds kort is Yvonne directeur van de Parelvissers en genoot van deze middag. Uiteraard kon zij niet achterblijven en droeg een gedicht voor.

Ria Valk heeft natuurlijk heel veel Nederlandstalige hits geschreven, Karin zong de lekkere meezinger ‘Moederrrrrrr wat ben ik bang ‘.

Ook hilarisch was het Grote Schoonmaak lied. Je zou er tegenwoordig niet meer aan moeten denken, maar vroeger werd echt in het voorjaar het hele huis op zijn kop gezet.

Voor de jongere ouderen zong het keukenpersoneel Kabouter Plop.

Het programma vloog voorbij en het was tijd voor het laatste optreden. Wie destijds het RTL 4 programma ‘My name is’ heeft gezien of dit jaar naar ‘Battle of the Bands’ op SBS 6 kijkt, zal direct Mariska Lunes herkennen.

Mariska kruipt in de huid van Tina Turner en weet deze geweldig neer te zetten. Een swingend eind van een mooie middag.

Tot slot kwamen alle artiesten nog eenmaal op het podium om samen met Marjan Wiersma het slotlied te zingen.

Het was echt een geweldige middag met maar een klein twijfelpuntje. Het feit dat je alle artiesten en nummers kent en deze feilloos mee kan zingen kan twee dingen inhouden.  Je hebt een uitgebreide muziekkennis over alles dat de laatste zestig in Nederland is uitgebracht of het zegt iets over je leeftijd. Nooit geweten dat ik zo’n grote muziekkennis heb 🙂

Hieronder een fotoslideshow met nog een aantal sfeerfoto’s en een filmpje met flitsen van alle bijna optredens.

In het filmpje kan je je geheugen opfrissen of zien wat in het verleden op de toen nog meestal zwart wit televisie te zien was.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 26 februari 2023 - 8:09

Ik ken ook nog zo’n mooie goeden ouwe:
Je wordt ouder papa, geef het maar toe, je wil er alles aan doen maar je weet niet hoe…

Reply
rietepietz 26 februari 2023 - 15:16

Helaas, ik val door de mand, ken zowel Conny Stuart als Wim Sonneveld en Dorus nog wel,

Reply
די מריו 26 februari 2023 - 20:00

Een vol programma kun je wel zeggen.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 26 februari 2023 - 20:28

De oudjes vermaken zich wel, altijd in voor afwisseling. Hans

Reply

Plaats een reactie