Home Leiden De Pallas Boszanger gesignaleerd in de Merenwijk, ik moest opeens aan Toon Hermans denken

De Pallas Boszanger gesignaleerd in de Merenwijk, ik moest opeens aan Toon Hermans denken

door Emile van Aelst

Nietsvermoedend liet ik Happy uit in het wijkpark in de Merenwijk omdat ik geen tijd had naar de Leidse Hout te gaan wegens een ingelaste bespreking op zondagmiddag. Ik dacht even snel het park door, dat werd toch langer dan gepland. Ik zag er twee en toen ik om me heen keek zag ik er nog veel meer. Vriendelijk vroeg ik, is dit het jaarlijkse uitje van de vogelaars of is er iets bijzonders te zien.

Ja de Pallas Boszanger vliegt hier rond en die is heel zeldzaam, oh leuk zei ik heel geïnteresseerd en hoe ziet hij er uit dan. Nou laat ik je dit zeggen een speld in een hooiberg is moeilijk, maar een Pallas Boszanger tussen de bomen is nog moeilijker. Het beestje is tussen de 6 en 10 centimeter groot en beweegt zich razendsnel. Op internet is het veel makkelijker een foto te vinden.

Het is fotograaf Joost van der Sluijs behoorlijk gelukt het vogeltje te fotograferen in de Merenwijk de laatste dagen zag ik op internet, waar ik ook deze foto vanaf haalde.

Ik had geen camera bij me en met je mobieltje is het geen doen natuurlijk, alhoewel ik thuis dacht dat ik hem te pakken had. Maar dat kan net zo goed een blaadje zijn 🙂

Vol enthousiasme keek ik alle kanten uit die de man met de verrekijker doorgaf, alleen dat veranderde bijna net zo snel als het vogeltje vloog.

Andere fotografen waren helemaal enthousiast en regelmatig hoorde ik ja ik heb hem. Ja kunst met een telelens waarmee je als er geen huizen tussen stonden de carnavalsoptocht in Maastricht kon volgen.

Happy zocht ook mee want ze vindt het wel leuk om achter vogels aan te hollen, maar dan moeten het natuurlijk wel echte vogels zijn en geen Madurodam Vinkje.

Het zag er hoe dan ook grappig uit die mensen die van links naar rechts tussen de bomen doorholden achter een minuscuul vogeltje aan. Al er ooit een volgend leven is wordt ik minuscuul vogeltje en wat zal ik ze laten rennen 🙂

Op weg naar huis moest ik opeens aan Toon Hermans denken met zijn vogelgeluiden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 20 februari 2023 - 22:56

En was het geen bananasplit om jou in de maling te nemen?

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 21 februari 2023 - 7:15

Ik dacht eerst aan wat ruist er in het struikgewas… maar dat zal wel met carnaval te maken hebben.

Reply
Elisabeth 21 februari 2023 - 9:56

Roepie roepie. Hahaha

Reply
rietepietz 21 februari 2023 - 14:59

Op de foto’s dacht ik een goudhaantje te zien, maar misschien is wat jij hier schrijft wel z’n zondagse naam. Een goudhaantje zie je ook niet heel veel maar heb ik toch wel eens hier in de tuin gezien. Alleen de roepie roepie heeft zich hier helaas nog nooit laten zien. Heerlijk hé die Toon/.

Reply
Hans 21 februari 2023 - 20:53

Pallas Boszanger, even op waarneming.nl gekeken en geluister.
Staat een opname in het Merenwijk op de site.
Het is een mooi vogeltje.
Happy is een rustige hond dat scheelt als je vogeltjes gaat spotten. Hans

Reply

Plaats een reactie