Home Centrum De Musical Highlights tijdens de Leidse Scratch Muziekdagen, wat mij betreft een van de toppers

De Musical Highlights tijdens de Leidse Scratch Muziekdagen, wat mij betreft een van de toppers

door Emile van Aelst

Alle vier de Leidse Scratch Muziekdagen zijn natuurlijk geweldig, maar de zaterdag springt er voor mij toch wel uit. Voor wie niet weet wat de Scratch inhoudt kijk even op de artikelen die ik eerder deze week schreef over de opbouw en over de Messiah van Händel.  De Leidse Scratch bestaat 35 jaar, maar 25 jaar geleden werd bedacht er een Musicaldag aan te programma toe te voegen en niet zonder succes, want het is een van de drukste dagen.

Vooral met musicalnummers uit musicals als; Soldaat van Oranje,  Les Misérables, We will Rock you, Sister Act, The Phantom of the Opera, Evita, Sound of Music, Jekyll & Hyde en tot slot een daverende finale met Mamma Mia werd het een groot feest.

Even een paar namen en rugnummers de solisten waren; sopraan Käthe Staallekker, tenor Guus Boswinkel en backing vocals Madeleine Braakman en Juliëtte Schuering. Orgel Niek van der Meij en dirigent Martin van der Brugge. Zij werden ondersteund door een 47 koppig orkest en 840 koorleden.

De avond werd gepresenteerd door Anneleen Lucas-Remijn. Zij kwam regelmatig met uitleg over de musicals en leuke weetjes. Zoals bijvoorbeeld over de Sound of Music. In de film zien we de dramatische beelden dat de familie door de sneeuw over de bergen naar Zwitserland vlucht. In het echt namen ze gewoon de trein naar Italië 🙂

Ik blijf het paars van de vaste Scratchgangers altijd wel mooi en apart vinden.

Op de tribunes bij de koorleden  is echt paars de overwegende kleur.

Wel leuk de een staat heel gespannen te zingen terwijl de anders fluitend met de handen in de zak het repertoire afwerkt. Nou ja niet fluitend natuurlijk want dat hoor je met de perfecte akoestiek van de Pieterskerk direct.

Ik maak me geen zorgen dat het paars ooit verdwijnt, de nieuwe lichting kijkt vanaf de trappen al mee.

Nu al het programma bestuderen om later zo in te kunnen schuiven in het koor.

Guus Boswinkel en Käthe Staallekker zongen de sterren van de hemel.

Onder luid applaus van zowel het publiek als het koor verlieten de dirigent, de solisten en de backing vocals na ruim twee optreden uur het podium.

Wie wil horen en zien hoe het was of nog even wil nagenieten, zet je  stoel achteruit en je geluid hard en laat het lekker over je heen komen.

In de fotoslideshow nog wat sfeerfoto’s.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 20 februari 2023 - 7:51

Ik had al een stukje live meegenoten op je facebook. Super toch en dat met zoveel eigenlijk vreemden voor elkaar te krijgen.

Reply
די מריו 20 februari 2023 - 9:14

Mooie afsluiting dit zo zeg….

Love As Always
dimario

Reply
rietepietz 20 februari 2023 - 19:43

Het musical genre is niet mijn ding maar wat is die kerk prachtig uitgelicht. Dat maakt het alleen al bijzonder.

Reply
Hans 20 februari 2023 - 21:18

De locatie is een prima omgeving om je muzikale talent te laten horen. Hans

Reply
Kim 21 februari 2023 - 20:49

Wat leuk om te lezen en te horen wat er op de andere dagen is gebeurd. Ik heb meegezongen op de Mozart-dag. Hopelijk is er ook iemand die hier net zo’n mooi (visueel en verbaal) verslag van maakt! Kim

Reply

Plaats een reactie