Home Leiden Leidse Jeugdkampioenen 2022 gehuldigd

Leidse Jeugdkampioenen 2022 gehuldigd

door Emile van Aelst

Donderdagmiddag werden in Gebr. de Nobel, voorafgaand aan de uitreiking van de Leidse Sportprijzen ’s avonds, de Leidse Jeugdkampioen van 2022 gehuldigd. Het bleek dat Leiden heel wat jong talent heeft, waar we landelijk de komende jaren nog veel van gaan horen. Voor de grote zaal openging liep de foyer van Gebr. de Nobel vol met kampioentjes en hun ouders.

Zowel het middag- als avondprogramma werd geregeld en samengesteld door het team van Kwik Events.

De huldiging van de Jeugdkampioenen werd gepresenteerd door Breedtesportcoördinator Rik van der Geest en Topsportcoördinator Reanne van Kleef.

De huldiging werd geopend met en demonstratie van jeugdleerlingen van Taekwondoschool Gerard van der Berg.

De leerlingen lieten een aantal stijlfiguren zien, trapten plankjes door en bewezen dat Taekwondo een stijlvolle flitsende sport is.

Wethouder Fleur Spijker is blij met zoveel jong talent in de stad en reikte erepenningen uit aan de sporters.

De Jeugdkampioenen werden gehuldigd in verschillende categorieën. Als eerste kwam atletiek aan de beurt en werden Igor Ouwerkerk, Manne Baan, Loets Kortleever en Fleur Favre geprezen om hun prestaties.

Heel spraakzaam waren de atleten niet, eigenlijk vonden ze het redelijk normaal wat ze presteren of sloegen van spanning een beetje dicht.

Bij de vechtsporten gooiden de leerlingen van Sportschool Key Mura in 2022 hoge ogen. Duke van der Laan, Tiphaine Castaing, Rayane Mouchih en Maysa Issaouti vielen allemaal in 2022 in de prijzen.

Trainster en Sportschoolhouder Anna Rasouli was duidelijk trots op haar leerlingen.

Het is natuurlijk ook wel mooi om je leerlingen met allemaal een medaille om hun nek op het podium te zien staan.

Ook de ouders van Duke waren zichtbaar en terecht trots.

In de categorie watersportkampioenen werden de prestaties van Zeno van Rijn, Leander Jansen en Max Frank uitgelicht, helaas waren ze allemaal vanwege trainingen en wedstrijden in het buitenland niet aanwezig.

Ook bij de categorie schaatsers waren de kampioenen Angel Daleman, Zoë Deltrap en Kiek Straathof niet aanwezig wegens sportieve verplichtingen. Vandaag won Angel Daleman bij de WK Junioren zilver op de 500 meter en goud op de 1500 meter.

Schermer Jesse Pieper, die ’s avonds de Aanmoedigingsprijs won, beantwoordde vragen vanuit de zaal. Deze student traint naast zijn studie zes dagen per week in verschillende steden met als doel in de toekomst te schermen op de Olympische Spelen.

Na de individuele sporten kwamen de teamsporten aan bod. Als eerste de rugbymini’s van DIOK.

Dat ze als landskampioen grote balbehendigheid hebben zag je wel toen ze even moesten poseren.

Leiden is natuurlijk met kampioenen als ZZ Leiden een basketbalstad bij uitstek, gelukkig is nu ook het damesbasketbal in opkomst. De meiden van BS Leiden werden vorig jaar Landskampioen.

Tot slot kwamen alle jeugdkampioenen op het podium voor de groepsfoto. Allemaal sporters waar we waarschijnlijk in de toekomst (en ook nu al zoals bijvoorbeeld vandaag Angel Daleman) nog veel van gaan horen en zien.

Tot slot werd er nog wat gedronken nagepraat in de foyer van Gebr. de Nobel.

In de fotoslideshow nog een aantal foto’s van de huldiging. Verslag van de uitreiking van de Sportprijzen 2022 ’s avonds volgt later vanavond/nacht.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 11 februari 2023 - 7:24

Dan maar hopen dat ze in de toekomst doorschuiven naar de avond.

Reply
די מריו 11 februari 2023 - 8:46

Jeugd wat sport is per definitie al een winnaar. En als ze dan nog prijzen winnen is dat een mooie overwinning voor hun zelf.

Love As always
Dimario

Reply
Nicky 11 februari 2023 - 13:15

Wat een toppers, zeg! Ik heb uit mijn jeugd alleen een paar medailles van de zwemvierdaagse.

Reply

Plaats een reactie