Home Centrum Molen de Valk zoekt een parttime Molenaar

Molen de Valk zoekt een parttime Molenaar

door Emile van Aelst

Molen de Valk, het trotse middelpunt van de Beesten- en Lammermarkt zoekt een parttime molenaar of iemand die daarvoor opgeleid wil worden. Een mooie reden om weer eens een kijkje te nemen in de molen en een praatje te maken met molenaar Daniëlle Boer.

Het was vanmorgen nog een beetje mistig in Leiden en dan komt de molen er heel anders uit dan in het zonnetje.

Momenteel, of is de verschrijving molenteel misschien beter, zoekt Molenmuseum de Valk een parttime Molenaar of iemand die daarvoor opgeleid wil worden. Als ik jonger geweest was zou ik het wel weten, maar dat kan ook komen omdat ik Molen de Valk zo’n uniek stukje Leiden vind. Als je door het historische Leiden wandelt moet je het eigenlijk afmaken met een bezoek aan Molen de Valk om de stad ook eens van bovenaf te bekijken.

Met tegenlicht en het mistige weer krijg je best wel aparte foto’s van bovenaf.

Zoals ik al zei regelmatig ga ik weer eens naar boven om over de stad heen te kijken. In de jaren dat de parkeergarage aan de voet van de molen werd gebouwd kwam ik er bijna wekelijks om te kijken naar de bouwput. Ook keek ik vanuit de bouwput omhoog naar de Molen.

Gelukkig heeft de molen de bouw overleeft en kan weer dagelijks, op maandag na, bezoekers ontvangen.

Niet alleen gasten van buiten Leiden schrijven iets in het gastenboek zag ik.

Terwijl ik er was kwam ook Sleutelstad langs om te filmen.

Een Molenaar heeft een uitgebreid en vooral afwisselend pakket werkzaamheden. Uiteraard het laten draaien van de molen, maar ook vragen van bezoekers beantwoorden en schoolklassen of andere groepen rondleiden. Het meest spannende voor schoolkinderen is natuurlijk even op de wieken klimmen.

Het is heerlijk te horen hoe enthousiast Daniëlle over de molen kan vertellen.

Op elke verdieping is van alles te zien met veel voorwerpen die te maken hebben met het vroegere werk in de molen.

In vitrines op de verschillende verdiepingen wordt veel uitgelegd over de historie en de werking van de molen.

Wat ook veel indruk maakt op de bezoekers is de molenaarswoning onderin de molen.

Alsof je teruggaat in de tijd.

Mocht je het leuk vinden om parttime te werken in Molen de Valk reageer dan voor zondag 12 februari op de advertentie. Mocht je nog geen Molenaar zijn, geen probleem je kan intern opgeleid worden door Daniëlle of haar collega’s.

Ik kan het niet genoeg zeggen, maar elke Leidenaar en uiteraard elke toerist moet de stad eens gezien hebben vanaf de molen.

In de fotolideshow/filmpje nog wat beelden van de molen en het uitzicht.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 8 februari 2023 - 6:58

Ik denk dat het voor mij elke keer te ver fietsen zou zijn, maar anders lijkt het me wel wat.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 8 februari 2023 - 7:48

Een schitterend bouwgevalletje, maar je hebt gelijk, daar zijn we te oud voor om daar nog aan te beginnen. Ik zie mezelf ook niet meer de wieken in klimmen…

Reply
rietepietz 8 februari 2023 - 20:51

Oeps, dan val ik door de mand, ik ben nog nooit in de molen geweest al heb ik hem wél gezien natuurlijk.

Reply
Hans 8 februari 2023 - 21:29

Inderdaad, de meeste molenaars zijn oud, maar er is hoop in nieuwe aanwas maar het is niet dik gezaaid. Hans

Reply
Nicky 10 februari 2023 - 9:36

Oh, kop op, zeg! Jij kunt nog best een paar jaar molenaar zijn, joh! Voor mij is het echt te ver fietsen.

Reply

Plaats een reactie