Home Leiden Opgeven voor LCKV zomervakantie 2023 kan nog tot en met woensdag 25 januari

Opgeven voor LCKV zomervakantie 2023 kan nog tot en met woensdag 25 januari

door Emile van Aelst

Wat vliegt de tijd, ik stond gisteravond met iemand te praten en we kregen het onder andere over de zomervakanties van de LCKV. Bijna elke Leidenaar is wel eens mee geweest met een van de kampen. Hij vertelde dat komende zondag 29 januari de loting is voor de kampen en dat opgeven nog tot en met woensdag 25 januari kan. Ik kan mij indenken dat door alle drukte van afgelopen maand en het weer even wennen is na twee corona jaren, ouders er nog niet bij stil hebben gestaan dat de inschrijving deze week alweer sluit. Daarom beloofde ik er een kort stukje als herinnering over te schrijven. Iedereen kent de LCKV wel, zelf ben ik ook een aantal malen mee geweest op vakantie. Een LCKV vakantie vergeet je nooit meer en vaak maak je vrienden voor het leven.

Het zal mij niets verbazen als een aantal deelnemers die op de foto hier boven staan, nu tot de vaste vrijwilligers behoren.

LCKV Jeugdvakanties organiseert al meer dan 100 jaar zomerkampen voor kinderen in leeftijdscatergorieën tussen tussen 8 en 18 jaar. Het kamperen in de natuur, de goede voorbereiding vanuit de vereniging en de enthousiaste staf zijn maar een greep van de elementen die de kampen al jaren zo’n succes maken. Alle kampen gaan naar unieke locaties in zowel binnen- als buitenland en worden qua invulling aangepast op de leeftijd van de groep. De oudere leeftijden doen bijvoorbeeld een outdoor dag en hebben vaker ‘s avonds een feestje, terwijl de jongere leeftijden meer worden uitgedaagd tijdens spellen overdag of bij een avondtocht. Maar al onze kampen hebben één ding gemeen; ze zorgen voor zeven dagen lol en plezier!

Eind oktober was ik nog op bezoek bij de LCKV omdat ze een cheque van de Leiden Lions Lugdunum Dualis kregen. Daar hoorde ik dat elke week tientallen vrijwilligers twee avonden per week bezig zijn om de materialen te controleren en op te knappen en de komende kampen voor te bereiden.

Een week in de natuur zonder beeldschermen, maar vol met te gekke spellen, avontuurlijke tochten, chillen in de zon, genieten van een kampvuur en andere toffe uitdagingen: dat is een kamp van LCKV Jeugdvakanties. Het is nog tot en met woensdag 25 januari mogelijk om in te schrijven voor één van onze gave zomerkampen. Op zondag 29 januari vindt de loting plaats. Meer weten of direct inschrijven? Ga naar https://www.lckv.nl/ .

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 22 januari 2023 - 21:13

mag ik me ook nog inschrijven denk je?

Love As always
Dimario

Reply
logbankje 22 januari 2023 - 21:25

De zomervakantie, hij lijkt nog zo ver weg. Hans

Reply
rietepietz 22 januari 2023 - 21:30

Lijkt me goed dat je er ven aandacht aan besteed want de zomervakantie is nou ook weer niet het éérste waar ik op dit moment aan denk. Maar ja, ik mag niet mee natuurlijk.

Reply
Sjoerd 22 januari 2023 - 21:46

Ik heb ook diverse kampen meegemaakt als kampleider bij o.a. de judoclub. Zo erg dat ik op een gegeven moment ingehuurd werd bij andere verenigingen. Na drie dagen werd iedereen meestal moe en was alles onder controle, een geweldige tijd was dat.

Reply
NIcky 6 februari 2023 - 14:59

Was het maar vast zover…

Reply

Plaats een reactie