Home Centrum Klein foutje of ‘stil’ protest bij nieuwjaarsreceptie Leidse Cultuur sector en diverse ondernemersverenigingen :-)

Klein foutje of ‘stil’ protest bij nieuwjaarsreceptie Leidse Cultuur sector en diverse ondernemersverenigingen :-)

door Emile van Aelst

Wie als echte Leidenaar gisteren goed oplette bij de opening van de Nieuwjaarsreceptie van het Cultuurfonds, Centrum Management en diverse Leidse ondernemers verenigingen, moet iets opgevallen zijn 🙂

Woensdagavond was de laatste echt grote Nieuwjaarsreceptie in Leiden, tegen zes uur liep de stadsgehoorzaal vol met mensen uit de Leidse cultuur en ondernemingssector. Er waren vijfhonderd aanmeldingen en naamkaartjes, helaas door het voorspelde slechte weer was niet iedereen gekomen.

Toch was het gezellig druk en kon iedereen eindelijk weer eens gezellig bijkletsen zonder coronabeperkingen, want ook deze receptie heeft twee jaar niet plaatsgevonden.

Een aantal mensen ziet elkaar natuurlijk wel vaker, maar veel bezoekers hadden elkaar dit jaar nog niet gezien.

En als ze elkaar al wel gezien hadden was het een goede reden om samen op de foto te gaan 🙂

Het was gezellig het bier, de wijn en de hapjes smaakten goed en bediening was perfect, dus een lekkere start van de avond.

Veel van de bezoekers gingen na de receptie direct door naar de Blues & Jazz kroegentocht in het centrum. (waarvan morgen verslag)

Dit keer geen ellenlange toespraken vertelde Cultuurmakelaar Guido Marchena, maar laten we gewoon swingend openen.

En swingend was de opening zeker. Leden van de beste Nederlandse Brassband, The Originals uit Almere, maakte er een swingende Leidse opening van met het nummer ‘This is what it feels like’ van Armin van Buuren.

Het klonk natuurlijk geweldig, een door een Leidenaar gemaakte wereldhit en dan de danseressen met de Leidse vlag.

In 2022 leerden we in Nederland een nieuwe vorm van protest kennen, het omkeren van de Nederlandse vlag als teken van protest tegen het beleid van de regering. Zou deze vorm van protest nu ook door gedrongen zijn tot Leiden en er een klein protest op het podium hebben plaatsgevonden ? Een van de danseressen stond namelijk in volle overgave met de Leidse vlag te zwaaien, maar hij hing wel op zijn kop, de baarden van de sleutels stonden naar beneden 🙂

In het filmpje kan je niet alleen genieten van deze heerlijke uitvoering van het nummer, maar gaat die vlag je steeds meer opvallen.

Na het optreden werd er gezellig verder geborreld.

Erg mooi dat ook de handhavers die de leiding hebben over de handhavers in het centrum aanwezig waren. Normaal spreek je elkaar vaak alleen aan bij klachten of overtredingen, nu werd er wederzijds op een andere manier kennis gemaakt. Daarnaast gaven ze in hun gesprekken ook aan, dat ze er niet zijn om op een lullige manier te komen klagen, maar ook vooral in dienst van de bevolking en ondernemers willen staan.

Zeg maar nee, dan krijg je er twee.

Om half negen liep de zaal leeg en gingen veel bezoekers direct door naar de Kroegentocht van de Leidse Blues & Jazzweek.

Een gezellige start van een ondernemend 2023.

Hieronder nog een paar sfeerfoto’s, verslag Kroegentocht volgt morgenavond.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

rietepietz 19 januari 2023 - 22:11

Hard werken hoor in Leiden, maar liefst twee feesten op een avond.. je bent niet gaan vragen of de vlag een foutje of een protest was?

Reply
די מריו 19 januari 2023 - 23:36

Dat Leiden hangt toch ook wel van feestjes en goede doelen aan elkaar. Mooie stad zo weer.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 20 januari 2023 - 8:16

Haha, vergeef het dat meisje maar, volgens mij had ze er geen weet van…

Reply
Nicky 6 februari 2023 - 14:18

Grappig hoe een vlag op z’n kop nu meteen opvalt!

Reply

Plaats een reactie