Home Leiden Moest opeens aan Toon Hermans denken

Moest opeens aan Toon Hermans denken

door Emile van Aelst

Ik zag de duif zitten in de Leidse Hout en het eerste wat door mijn  hoofd schoot was ‘de doif is dood, de doif heeft te lang in het zwarte doosje gezeten meneer’ iedereen  boven de vijftig herkent deze zin direct. De conference van Toon Hermans waarin hij auditie doet als goochelaar. Een soort ‘Holland got’s talent’ maar dan in zwart wit.

Ik liet Happy uit en zag de duif zitten, keurig netjes veilig achter hek zodat honden er niet direct naar toe konden hollen.

Waarschijnlijk zat hij uit te rusten van een lange vlucht. Na wat gepraat te hebben tegen hem mocht ik zelfs voorzichtig zijn bef aaien.

Een half uurtje later ging ik terug om te kijken of hij er nog zat en of ik toch maar de dierenambulance moest bellen. Gelukkig was hij toen al weg, maar de conference van Toon Hermans en vooral die ene zin zat wel gelijk de hele dag in mijn hoofd 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 19 januari 2023 - 6:57

Hij zet het zo mooi neer. Goed dat je nog even bent gaan kijken.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 januari 2023 - 8:15

de doif is dood meneer… Dat vergeet ik nooit meer.

Reply
Hans 19 januari 2023 - 21:26

Toon Hermans, daar hebben we goede herinneringen aan, daar konden we wel om lachen.
De duif was blijkbaar mensen gewend, dat je hem mocht aanraken.
Toch een postduif die even moest uitrusten. Hans

Reply
rietepietz 19 januari 2023 - 22:04

Ja natúúrlijk vulde ik meteen naadloos die zin aan, geweldig artiest was Toon toch!En zo heerlijk heerlijk rustig als hij een show bracht. Tegenwoordig moet in de shows van artiesten opnemen om dat ik de helft niet versta en na 20 minuten doodmoe ben.

Reply
Nicky 6 februari 2023 - 14:15

Ik kende ‘m niet. En ik vind ‘m zielig…

Reply

Plaats een reactie