Home Centrum Na een drukke week even ontspannen bij de Pittige Panter Pub Quiz in de Pomerans

Na een drukke week even ontspannen bij de Pittige Panter Pub Quiz in de Pomerans

door Emile van Aelst

Na deze week onder andere vijf Nieuwjaarsrecepties bezocht te hebben was ik wel even toe aan iets heel anders. Gelukkig was er deze week weer de Pittige Panter Pubquiz. Heerlijk een middagje quizzen in de kroeg en blijven hopen op een top drie notering.

We doen sinds deze zomer mee met een, vinden wij, topteam. De vaste kern bestaat uit Marjan en Nikos van Aelst, Reanne van Kleef, ik zei de gek en heel belangrijke ondersteuning van DJ Bas van Aelst. En niet te vergeten de morele ondersteuning van Roos en Tim van Aelst om drankjes te halen, glazen op te ruimen en ga zo maar door.

Ik was niet van plan iets over de pubquiz te schrijven, vandaar ook weinig tot geen- en vooral slechte foto’s, maar het gaat om het idee. De opzet en speluitleg is simpel, de vragen zijn minder simpel.

De eerste keer dat wij meespeelden eindigden we op een gedeelte derde plaats, de tweede keer werden we echt derde. Het is niet nodig de uitslag van de laatste twee keer te noemen.  Ons streven is een vaste derde plaats en ooit door te stromen naar een nummer één notering. We wisten dat we in de eerste ronde niet al te best gepresteerd hadden. In spanning zaten we te wachten op de tussenstand.

Alle formulieren werden ingevoerd in de laptop.

Pffffffff dat viel op zich nog mee, de schade en achterstand was minder groot dan we dachten. Wel maar een vijfde plaats, maar geen onoverkomelijke achterstand.

De tweede ronde gingen we er hard tegenaan en waren tevreden over onze antwoorden. Het was weer tijdens het nakijken in spanning afwachten. Ik zeg altijd nooit de wedstrijdleiding storen, daar komen fouten van 🙂

Nou fouten is nog zacht uitgedrukt, ik dacht dat ons team ter plekke dood neerviel van schrik toen we de tussenstand zagen.

Het bleek dat onze punten van ronde twee er niet bijgeteld waren. Een paar muisklikken later zagen we dat ronde twee inderdaad niet verkeerd gegaan was.

Een gedeelde vierde plaats, we schoven op richting drie en nog steeds geen grote achterstand. Alsof ons leven er vanaf hing speleden we ronde drie en hadden geen idee meer of het goed of slecht ging.

Het is lang wachten als je in spanning zit.

Tada dada dada, de einduitslag.

Misschien moeten we toch maar eens nadenken over een trainingskamp of een spoedcursus in het herkennen van bekende neuzen, intro’s van nummers en nou ja gewoon eigenlijk alles 🙂 Eind februari gaan we voor een stevige derde plaats en geven we de teams Four Tops en Team 1.0 het nakijken.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Ger 16 januari 2023 - 7:24

Maar Emile, ik denk dat jullie echt wel goed waren hoor. Alleen …. een paar waren gewoon beter! Dat is de geluksfactor in het spelletje: hoeveel doen er mee die beter zijn.

Reply
Sjoerd 16 januari 2023 - 8:48

Je kunt het natuurlijk ook even aan Joost vragen, die heeft wellicht nog tips…

Reply
rietepietz 16 januari 2023 - 20:45

Maar het gáát toch om het spel en niet om de knikkers…. zeggen ze! 😉 Toch gefeliciteerd.

Reply
Hans 16 januari 2023 - 21:38

Dat is toch gezellig, even je hersens laten kraken in goed gezelschap. Hans

Reply
Nicky 17 januari 2023 - 16:12

Het gaat er om of jullie je best hebben gedaan. En dat hebben jullie vast!

Reply

Plaats een reactie