Home Leiden Nieuwjaarsreceptie Zorg en Zekerheid altijd, informatief, sportief, smakelijk en gezellig

Nieuwjaarsreceptie Zorg en Zekerheid altijd, informatief, sportief, smakelijk en gezellig

door Emile van Aelst

Ze zeggen wel eens als je een of twee nieuwjaarsreceptie hebt gehad, dan ben je het toch wel zat. Ze zijn toch allemaal hetzelfde. Dat is dus niet waar, een mooi voorbeeld daarvan is de Nieuwjaarsreceptie van Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de hoofdsponsor van ZZ Leiden Basketball. Daar is het niet alleen een kwestie van handje geven en proosten, maar in de presentaties krijg je ook nog interessante informatie mee. Maar het begint natuurlijk met een warm welkom als je binnenkomt.

Een lekker fris en feestelijk welkomstdrankje stond natuurlijk ook klaar.

Uitgenodigd waren onder andere de leden van de ZZ Leiden Basketball Business Club.

Na de welkomstborrel werd iedereen verwacht in de grote zaal, waar Henk Gerla, lid Raad van Bestuur, iedereen welkom heette.

Henk Gerla keek kort terug op het voorbije jaar, maar zijn boodschap voor de toekomst was belangrijker. Het is bekend dat Zorg en Zekerheid al jaren veel aanwezig is bij- en zich inzet voor sportieve evenementen.  Dat kan de wandelvierdaagse van de Bollenstreek zijn, Leiden Marathon, Fietsmaatjes, atletiekwedstrijden en ga zo maar door. ( de lege stoelen waren gereserveerd voor de spelers van ZZ Leiden die nog van de training moesten komen)

Gerla vervolgde dat ze zich nog meer gaan inzetten op gezondheid van de bevolking.

We moeten van Zorg naar Gezondheid is het credo.

Henk Gerla zette Greet en Marco Spetter, twee jarenlange vrijwilligers bij de wedstrijden van ZZ Leiden, in het zonnetje.

Al jarenlang leggen zij voor de wedstrijden de vloer in de Vijf Meihal en ruimen hem na afloop weer op. Ze zijn ruim voor de wedstrijden aanwezig en nog aan het werk als iedereen alweer ruim aan de borrel zit of naar huis is .

Marcel Verburg, voorzitter ZZ Leiden Basketball, startte in met een filmpje waarin de hoogtepunten van het afgelopen jaar voorbij kwamen, waaronder natuurlijk het winnen van de eerste BNXT League.

Wat betreft het winnen van nieuwe competities en spelvormen heeft ZZ Leiden een soort patent. Toen in 1978 de eerste Play-offs werden gehouden won in een uitverkochte Groenoordhal met 10.000 toeschouwers Parker, de voorloper van ZZ Leiden, de eerste play-offs.

In 2011 was de introductie van de Supercup en weer was het ZZ Leiden die als eerste met de cup naar huis ging. Afgelopen jaar wonnen ze als eerste de BNXT league, dus je kan inderdaad met recht spreken van First Ever.

Naast de wedstrijden verzorgt ZZ Leiden in samenwerking met SCOL clinics voor scholieren. Behalve het verzorgen van de clinics nodigen ze de klassen ook uit om als gast eens een echte wedstrijd mee te beleven.

17 Maart is ZZ Leiden, zoals het er nu naar uitziet, te zien in The Night of the Giants in Antwerpen. Dit is het grootste basketball spektakel van de Benelux.

Elk jaar is er ook een gastspreker bij de Nieuwjaarsreceptie. Dit jaar kwam Will Moerer vertellen over de ontwikkeling van sport op de Nederlandse Televisie.

Will Moerer staat bekend als een van de eerste Nederlandse pioniers op het gebied van betaal televisie bij onder andere sportevenementen.

Ondertussen kwamen ook de spelers en begeleiders van ZZ Leiden binnen.

Moerer gaf een heel interessante uitleg over de komst en het succes van betaal tv en waarom zenders als Viaplay in Nederland uitzenden.

Dat het interessant was bleek wel uit het feit dat er na afloop diverse vragen waren. Voor zijn presentatie was er veertig minuten uitgetrokken, alleen dat was duidelijk te weinig.

Na een uur moest Michael Breel hem echt verzoeken te stoppen omdat het buffet stond te wachten 🙂 Voor Will Moerer was er het boek ‘Voorkom de Crisis !’ De Methode -Ton Boot.  Tijdens zijn actieve loopbaan kreeg Ton Boot de bijnaam de Kampioenenmakelaar van het basketbal. In zijn 23 jarige loopbaan als coach van diverse teams, werden zijn teams elk jaar kampioen. Na afloop lag er bij de uitgang voor iedereen een gesigneerd exemplaar klaar.

Ik kom al een aantal jaren op deze Nieuwjaarsreceptie en weet dat het buffet echt grandioos is en heel gezellig om met zijn allen te eten.

Het leuke is ook dat iedereen door elkaar bij elkaar aan tafel zit, sponsors, spelers, business club leden en bestuur. Het geeft duidelijk de familiare sfeer van ZZ Leiden aan, ondanks dat we het over een Nederlandse topploeg hebben.

Eigenlijk denk ik dat dit een van de grote toegevoegde krachten van ZZ Leiden is.

Het buffet begon met een koud buffet, gevolgd door een warm buffet.

Ik zat aan een gezellige tafel met Martin Zonderop, Hoofd Financiën bij Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden, en zijn vrouw Sandra, Sligro Leiden directeur Arno de Jong en zijn vrouw Marian Massaar en Henk de Wilde, partner bij Verstegen  Accountants en Adviseurs en tot kortgeleden Penningmeester in het bestuur van ZZ Leiden.

Om het compleet te maken nog een foto van een gedeelte van het dessert 🙂

Ze zeggen wel eens jij hebt toch maar een lekker beroep. Ten dele waar alleen het is geen beroep, maar een uit de hand gelopen hobby. Maar wel met de luxe alleen maar over positieve, leuke en vaak ook smakelijke dingen te schrijven en gezellige positieve mensen te ontmoeten 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 14 januari 2023 - 7:19

Het was anders, maar ook gezellig zo te zien.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 14 januari 2023 - 8:21

Een fijne bijeenkomst dus. Als je veel aan de weg timmert loont zich dat uiteraard ook.

Reply
rietepietz 14 januari 2023 - 21:53

Met als nadeel dat je waarschijnlijk de hele week hetzelfde eet want de catering is meestal een beetje hetzelfde. , je lijdt wat af in Leiden.

Reply
Nicky 17 januari 2023 - 16:07

Alleen al voor het buffet zou ik gaan. Ziet er goed uit!

Reply

Plaats een reactie