Home Centrum Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden

Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden

door Emile van Aelst

Er zijn van die dagen dat alles tegenzit, het stortregende, mijn auto voor de apk, hond vind alles best en doet dus niets waardoor je kleddernat bent, een bekeuring die binnen komt, 10 km te hard, een blauwe enveloppe, foto’s en filmpjes van de Nieuwjaarsreceptie vond ik er niet uitzien en dan nog wat ellende. Gewoon een K.. dag. Vandaar dat de blog er nu pas opstaat, had er gewoon geen zin in. Maar goed maandagavond was dus de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie in de Pieterskerk.

Voorafgaand aan de receptie is er voor genodigden een concert van Collegium Musicum. Dit jaar waren alle inwoners waarvan het huisnummer op 23 eindigt uitgenodigd. Na het concert stroomde de Pieterskerk al snel vol met andere Leidenaars.

De muziek wordt de laatste jaren verzorgd door de band ‘De Staten Generaal’ .

Tot een aantal jaren geleden was het de hele avond vrij drinken. Helaas maakten sommige daar teveel gebruik van en nadat er iemand vervelend ging doen en laveloos op de grond lag is dat over. Nu krijgen we keurig twee muntjes en kan je eventueel bijkopen of aanpappen met wethouders of raadsleden die er een paar extra hebben om iets weg te geven 🙂

Ik blijf het een gezellige receptie vinden waar je van alles en iedereen tegenkomt uit vrijwel alle lagen van de stad.

Iedereen kijkt altijd uit naar de speech van burgemeester Lenferink. Ik ga dat uiteraard niet herhalen of samenvatten, maar hij stond uiteraard stil bij de problemen die er momenteel zijn zoals onder andere de oorlog, energiecrisis en woningnood.

De jaarwisseling is op enkele incidenten na redelijk rustig verlopen in Leiden en er is naar het zich nu laat aanzien minder schade dan andere jaren. Leiden heeft in de coronajaren en ook het afgelopen jaar laten zien dat we een grote veerkracht hebben. Ik denk dat meer over de speech terug te lezen is niet alleen op Sleutelstad en het Leidsch Dagblad, maar ook in het Leids Nieuwsblad.

Tenminste redacteur Hans Schuurman zat druk te schrijven 🙂

Na de toespraak en het proosten werd het Leids Volkslied gezongen. ‘De Staten Generaal’ speelt het nummer elk jaar in heel hoog up tempo, zo snel zingen hoor je niet vaak of misschien wel nooit 🙂 Helaas is het filmpje dat ik er van maakte door het weinige licht en de bewegingen een beetje (boel) mislukt, maar toch te leuk om niet te plaatsen.

Na de toespraak en het Leids Volkslied werd er gezellig verder geborreld.

Even vragen hoe iedereen de feestdagen heeft doorgebracht.

De Staten Generaal zorgde met hun swingende muziek voor een perfecte sfeer.

De band kreeg al snel de voetjes van de vloer en vooral de leden van het orkest Collegium Musicum en hun aanhang genoot van de muziek.

In het filmpje wat sfeerbeelden en een fragmentje uit de toespraak van Henri Lenferink. Helaas zijn de beelden van het zingen van Leids Volkslied in up tempo erg slecht maar het klinkt lekker.

Het was de eerste van een aantal Leidse nieuwjaarsrecepties, voor mij nog ongeveer een stuk of zes te gaan 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 11 januari 2023 - 7:58

Een mooie stad om in te wonen, dat is zeker.

Reply
די מריו 11 januari 2023 - 10:49

Ziet er gezellig uit daar.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 11 januari 2023 - 18:47

Je hebt een héél zwaar leven!!!! 😉

Reply
Hans 11 januari 2023 - 21:10

Je bent maar druk Emile, met het bezoeken van de recepties.
Maar nu is er wel een verslag van. Hans

Reply
Nicky 17 januari 2023 - 15:33

Daar knapte je humeur vast van op.

Reply

Plaats een reactie