Home Centrum Business Club Leiden hield haar Nieuwjaarsreceptie in Scheltema

Business Club Leiden hield haar Nieuwjaarsreceptie in Scheltema

door Emile van Aelst

De Nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden werd dit jaar in Scheltema gehouden.

De nieuwjaarsreceptie van de BCL wordt altijd druk bezocht.

Niet alleen de leden waren komen opdagen ook veel van hun partners.Normaal gesproken wordt tijdens de borrel ook de Leidenaar van het jaar bekend gemaakt. Door corona was dit twee jaar niet mogelijk. Het afgelopen voorjaar werd niet een Leidenaar, maar werden 303 intensive care medewerkers in het zonnetje gezet.

Zelf werd ik alweer zes jaar geleden totaal verrast toen ik door de leden van de BCL was gekozen als ‘Leidenaar van het jaar’ en de Kleine Rembrandt ontving. Ik kwam daarmee in een illuster rijtje bekende voorgangers zoals Jochem Myjer, burgemeester Henri Lenferink, wethouder Robert Strijk en Armin van Buuren.

In zijn toespraak legde voorzitter Chris Verplancke uit dat er dit jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie geen jonge Rembrandt aan een nieuwe Leidenaar van het jaar uitgereikt werd. Het hoeft niet pers茅 in januari we kunnen het op elk geschikt moment van het jaar doen vertelde hij.

De BCL was blij weer een echte Nieuwjaarsreceptie te kunnen houden, toch had voorzitter Chris Verplancke een paar punten die hem zorgen baarden. De leden luisterden aandachtig naar zijn speech.

In 2020 deed ik een oproep af te stappen van de drie zoenen op recepties, een zoen of een hand moest voldoende zijn dacht ik. De reacties waren overweldigend en leken wat uit de hand te lopen. Een paar maanden later werd er helemaal niet meer gezoend, gaven mensen geen handen meer, maar een box en er liepen er zelfs met mondkapjes op. Schijnbaar zijn mijn woorden weer wat weggezakt, want ik zag net toch weer veel mensen drie zoenen geven.

We zijn een serviceclub van ondernemers en vinden het natuurlijk alleen maar leuk als we zien dat het goed gaat met onze leden. Wat ons wel zorgen baart is dat er een aantal, meest iets oudere, leden zijn met een huis in het buitenland en daarom zien we ze hier niet op de receptie. Eigenlijk zoeken we daarom dus naar nieuwe succesvolle leden, maar dan wel zonder huis in het buitenland.

Naast alle lol, ook een serieus moment de laatste twee jaar zijn er een aantal BCL leden overleden. Chris noemde ze stuk voor stuk en dan schrik je toch wel even van het aantal en de leeftijden.

Na de speech ging de borrel gezellig verder met een hapje en een drankje.

Dave de Vogel was net klaar met het afbreken van de, mede door hem gebouwde, chalets op de Drijvende IJsbaan en kon nu even genieten van de gezellige borrel.

Henk-Jan en Annemarie Mulder hopen op een creatief en kunstzinnig jaar voor hun Kunsthuizen en daar zouden Sander Pardon en Gerda Schukking dan weer over kunnen schrijven in LEVEN Magazine.

Een van de enigen die mijn toestel zo nu en dan mag vasthouden is fotograaf John Brussel. Tja dan kan je verwachten dat hij een foto maakt terwijl ik sta te praten met Frank van Leeuwen van Prokwadraat.

Het was weer een gezellige Nieuwjaarsborrel op naar de volgende borrel morgen 馃檪

Gerelateerde artikelen

4 reacties

讚讬 诪专讬讜 12 januari 2023 - 7:06

Je staat er weer leuk op de foto. Lijkt me wel weer een gezellig feestje dit.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 12 januari 2023 - 7:16

Nou, iedereen kan er weer tegenaan in het nieuwe jaar. Maar laten we et vooral plezierig maken voor elkaar.

Reply
rietepietz 12 januari 2023 - 19:15

Ik herinner me dat je het jaar erna 贸贸k nog een lintje kreeg, ik spreek je voortaan met U en meneer aan denk ik. 馃槈

Reply
Nicky 17 januari 2023 - 15:56

Leuke foto’s weer. Ook die waar jij zelf op staat!

Reply

Plaats een reactie