Home Centrum Kerstbomen afvoeren met een elektrische duwboot

Kerstbomen afvoeren met een elektrische duwboot

door Emile van Aelst

Volgende week worden door heel Leiden kerstbomen opgehaald, in een duidelijk schema staat welke wijk op welke dag aan de beurt is. Bewoners rondom de Beestenmarkt kunnen deze week hun boom al kwijt op de elektrische kerstbomenboot, die van 4 t/m 6 januari in de passantenhaven aan de Beestenmarkt ligt.De duwboot is van het bedrijf City Barge Logistics. Met hun lage boot en de bak komen ze onder alle bruggen door en zou dus een ideaal vervoermiddel voor vracht door de stad kunnen zijn, aldus schipper Wouter Reinders.De boot vaart ’s middags terug naar de losplaats aan de Dorus Rijkersweg waar Renewi de boot lost met een elektrische vrachtwagen. Daarna worden de bomen vervoerd naar Rijpwetering waar er compost van gemaakt wordt in een vergistingsinstallatie.Leiden haalt ongeveer 80.000 kilo aan kerstbomen op waar de meesten van door de versnipperraar gaan.  Maar je moet natuurlijk ergens beginnen . Vrijdagmiddag komen de wethouders Yvonne van Delft en Ashley North een handje helpen bij dit nieuwe milieuvriendelijke initiatief.

Met 28 kilometer grachten in de stad zou het zomaar kunnen zijn dat over tien jaar de grachten vol liggen met kerstbomenophaalboten 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 6 januari 2023 - 7:15

Ik benieuwd hoe het loopt.

Reply
די מריו 6 januari 2023 - 7:33

Eigenlijk ook een ideale manier om de winkels te bevoorraden. Geen vrachtauto´s meer in de stad. Ik ben voor.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 6 januari 2023 - 14:56

Ook een mooi afhaaladres voor post NL. gewoon wat vaste aanlegtijden in alle wijken en er hoeven geen busjes meer de stad door om pakjes te bezorgen.

Reply
logbankje 6 januari 2023 - 19:50

Een prima manier om de kerstbomen via het water met behulp van een elektrische duwboot te transporteren. Hans

Reply
Nicky 10 januari 2023 - 20:12

Ik vind het altijd zo’n treurig gezicht; al die afgedankte kerstbomen 🙁

Reply

Plaats een reactie