Home Feestdagen Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

door Emile van Aelst

Ik vind het heerlijk als je huis helemaal in kerstsfeer is en kan dan ook bijna niet wachten tot na vijf december. Bij mij geldt nog steeds Klaas eruit Kerst erin. Tegenwoordig zit daar eigenlijk niet veel meer tussen. Eerlijk gezegd zet ik op 4 of 5 december de kersboom al neer, maar de lampjes gaan pas aan op 5 december na een uur elf ’s avonds, omdat Sinterklaas dan volgens mij al voorbij Hoek van Holland is. Het is bij mij echt een paar weken een kersttent.

Tegen oud & nieuw begint dat gevoel te komen van, goh nu moet het eerdaags weer weg en wanneer ga ik dat doen. Ik zie daar elk jaar weer tegenop, alle dozen weer uit de kelder halen en niet te weten waar te beginnen. Alhoewel blijkt dat ik het elk jaar volgens een vast systeem doe, maar het is het idee dat het veel werk is.

Ook wil ik elk jaar dat alles het weekend na oud & nieuw weg is, alleen tja wanneer heb je tijd en zin. Tijd is er wel te vinden, met zin is dat een stuk moeilijker. Die niet echt, maar wel noodzakelijke zin kan bij mij op de gekste momenten opkomen. Maandagavond was ik met Nikos en Marjan uit eten geweest bij het Prentenkabinet, cadeautje van de Sligro. Bij thuiskomst dacht ik opeens, als ik nu begin dan heb ik vast een opzetje en maak het morgen af. Tien minuten later stond de kamer vol dozen.

Ik begon met de kerstboom. Happy keek met een bezorgde blik zo van nee he, moet dat nou ik heb ook mijn rust nodig.

Ballen en slingers eruit en dan alleen nog de kaarsjes over. Daar is ook over nagedacht, er hangt een streng uitsluitend in het bovenste gedeelte, eentje in het midden en eentje onder.

Als de boom eenmaal weg is dan gaat het snel en begint het weer op een huiskamer te lijken.

Even later is ook alles verdwenen van het dressoir en de keukenkastjes. De kaarten blijven nog een tijdje hangen, er kwamen er vandaag zelfs nog zes binnen.

Dezelfde nacht nog alles naar de schuur gebracht en om 02.00 uur was er op de kaarten en de Ammedinges in glas na niets meer van de kerst te zien. Dat zag er overdag toch wel lekker uit.

Heerlijk het lijkt weer op een gewoon huis.

Nog een week of 48 en alles kan weer naar boven om er weer een kerstbende van te maken.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 4 januari 2023 - 22:32

Ik ben blij dat ik die stress elk jaar niet heb.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 5 januari 2023 - 7:56

Ik moet er ook nog aan beginnen. Maar ik ben iemand waar je moet zien dat er geleefd wordt… Maar waarschijnlijk is na het weekend ook hier de Kerst voorbij.

Reply
rietepietz 5 januari 2023 - 16:24

Ik was je voor, maar ik zie dan ook niet tegen op het opruimen op, juist alles opzetten vind ik een ramp waar ik zin voor moet maken. Maar ook hier blijven de kerstkaarten en het kerststuk nog wel even hangen en staan.

Reply
logbankje 5 januari 2023 - 21:20

Het is net of er niets is gebeurd als je alles hebt opgeruimd.
Maar het was wel gezellig in de kamer. Hans

Reply
Nicky 10 januari 2023 - 20:10

Het is ook niet mijn hobby. Maar zo lekker als alles weer weg is. Nou ja, alles? Ik heb altijd alleen maar een boom. Da’s te overzien.

Reply

Plaats een reactie