Home Centrum IJssportvereniging Leiden en Indoor Hardrij Club Leiden zoeken snelste schaatser van Leiden

IJssportvereniging Leiden en Indoor Hardrij Club Leiden zoeken snelste schaatser van Leiden

door Emile van Aelst

Altijd al eens willen weten of je nu wel of niet snel bent met schaatsen op een heel korte afstand, woensdag en donderdag kan je daar nog achter komen op de Drijvende IJsbaan. De Leidse IJssportvereniging en Indoor Hardrij Club Leiden zijn op zoek naar nieuw Leids schaatstalent.

In september wordt de nieuwe Leids schaatshal geopend, waardoor er op schaatsgebied meer mogelijk is dan in de huidige Schaatshal. Om de jeugd te interesseren voor schaatsen in verenigingsverband hebben de beide verenigingen de handen ineen geslagen en organiseren deze wedstrijden, waarbij onder andere proeflessen te winnen zijn.

Omdat de kinderen deze week nog vakantie hebben is het lekker druk op de drijvende ijsbaan.

Oh jee ik hoop dat dit brilletje het overleefd heeft. Anders geen nood vrijdagmorgen is er skating blind op de ijsbaan waarbij mensen met een visuele beperking met een begeleider kunnen schaatsen.

Er werd een apart baantje uitgezet en een klok opgehangen die tot op de honderdste seconde de tijd berekend.

Het is toch wat he. Win je in 1996 bij de eerste WK afstanden in Hamar de 1500 meter, loop je nu de baan te vegen op de drijvende ijsbaan. Niet alle topschaatsers komen uit Friesland, ook uit Leiden en omgeving komen behoorlijk wat topschaatsers die op de ijsbaan in Leiden begonnen zijn zoals bijvoorbeeld Kjeld Nuis. De IHCL, Indoor Hardrij Club Leiden is de oudste shorttrack club in Nederland waar onder andere shorttracker Monique Velzeboer lid van is.

Drie dagen lang kunnen de kinderen tussen 15.00 en 18.00 uur laten zien wat ze kunnen. Voor de snelsten zijn er onder andere proeflessen te verdienen. Er waren heel enthousiaste schaatsers bij. Ik denk dat ik deze foto goed bewaar, zal me niet verbazen als hij over pak-em-beet 15 jaar wordt gebruikt in een reclame met als tekst, ‘schaatste voor de lol mee met de snelste van Leiden, vijftien jaar later won ze het WK allround’ 🙂

Twee leden van IHCL waren de starters en je zag ze loeren of er niet bewogen werd voor de start 🙂

Gespannen en verbeten gezichten bij de start.

Of je nu snel ging of niet, iedereen vond het eigenlijk best wel eens leuk om tegen de klok te rijden.

Tja en net zoals bij vele sporten begint ook schaatsen met vallen en opstaan.

Het is een korte afstand dus je moet echt alles uit de kast trekken om een mooi resultaat te krijgen.

De eerste middag liet al zien dat er in Leiden best wel wat talenten in de dop rondschaatsen. Wie weet zijn de komende dagen de start van glansrijke schaatscarrières of gewoon lekker plezier in je sport hebben.

Woensdag en donderdagmiddag kan je nog tussen 15.00 en 18.00 uur kijken of je wel of niet snel bent en alle informatie krijgen over de schaatssport in Leiden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 4 januari 2023 - 8:01

Leuk om zo wat leden te verwerven. Je maakt er meteen een mooie kijksport van voor het publiek.

Reply
די מריו 4 januari 2023 - 15:27

Ook met deze regendagen mogen ze in Leiden weer blij zijn dat het overdekt is. Hier kun je zwemmen op de ijsbaan. Maar het is mij te koud voor een bikini.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 4 januari 2023 - 19:05

Dat is leuk voor de kinderen, gelukkig hoef ik niet mee te doen, ik schaatste redelijk maar kon niet stoppen en raakte dus in paniek zodra ik harder ging dan ik kon overzien.

Reply
logbankje 4 januari 2023 - 21:15

In Leiden zijn wel snelle schaats glibbers. Hans

Reply
Nicky 10 januari 2023 - 20:08

Ik heb vorige eeuw voor het laatst geschaatst. Ik kan je dus zo wel vertellen dat ik niet de snelste ben.

Reply

Plaats een reactie