Home Centrum Leidsche Koek per arrenslee naar de universiteit gebracht

Leidsche Koek per arrenslee naar de universiteit gebracht

door Emile van Aelst

Bosche Bollen, Fryske Dumkes, Goudse Stroopwafels, Haagse Hopjes en zo zijn er nog heel wat plaatselijke lekkernijen. In Leiden zijn we vooral bekend om hutspot, haring en wittebrood, maar ja om dat nou bij de koffie te serveren is ook niet alles. Sinds kort hebben we Leidsche Koek, gemaakt naar een oud recept uit begin1600.

De Leidsche Koek, is duidelijk aan een opmars bezig in Leiden en wordt elke dag vers verkocht in de drijvende winkel aan de Beestenmarkt.

Ik denk dat de Leidsche Koek  in menig kerstpakket te vinden zal zijn dit jaar.

Een organisatie waarbij hij in elk geval in het pakket te vinden is, dat is de universiteit. Anton en Olivier Verschelling wilden de bestelling op een leuke manier bij de universiteit afleveren. Dan kom je in deze tijd van het jaar al snel bij een arrenslee terecht, alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Toch stond er gisteren een arrenslee op de Beestenmarkt.

Iedereen keek raar op toen de arrenslee een proefrondje maakte over de Beestenmarkt en de Steenstraat.

Helaas brak er aan de overkant op de Turfmarkt, ter hoogte van restaurant in den Doofpot, een onderdeel waardoor de slee niet meer verder kon.

Ik vind paarden hele mooie en lieve dieren, maar ook erg groot. Van kinds af aan, toen een op hol geslagen paard recht op mij af kwam en vijf meter voor me struikelde over de stoeprand, ben ik een beetje bang voor paarden. En ja hoor aan wie werd gevraagd kunt u even op het paard letten en zo nu en dan even tegen hem praten daar blijft hij rustig van. Nou daar stond ik dan gezellig te kletsen met een paard.

Helaas was de arrenslee niet meer ter plaatse te repareren. Ik stelde voor we zetten hem voor de winkel en dan eventueel voor de universiteit en dan lijkt het net of hij echt gereden heeft.

Dat klinkt leuk natuurlijk, maar gaat niet op bedacht ik mij. Iedereen zal zich afvragen waarom ik geen mooie nostalgische foto’s heb gemaakt van de rit over het Rapenburg. Daarom vertel ik maar gewoon eerlijk dat de rit niet echt is doorgegaan, maar er wel op alle manieren voor gezorgd is dat er toch een paar mooie foto’s gemaakt konden worden.

Voor de kinderen was het ook heel zielig, die hadden zich helemaal verheugd op een ritje met de arrenslee.

Het fungeren als fotomodel maakte gelukkig veel goed.

Na deze foto’s werden het paard en de kerstman weer in de trailer gezet en de arrenslee naar de Universiteit geduwd.

Paard en kerstman weer uit de trailer en netjes voor de arrenslee zetten 🙂

Het had het eindpunt van een nostalgisch ritje door het centrum moeten zijn, maar zo staat het ook leuk.

Het eerste blik met Leidsche Koek werd door Olivier Verschelling aangeboden aan José Baggerman, management assistent van het Bestuursbureau van de Leidse Universiteit.Het was voor vader en zoon Verschelling een teleurstelling dat de echte rit door overmacht niet doorging, maar op deze manier werd het toch nog een leuke overhandiging van het eerste blik.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 23 december 2022 - 7:01

Gelukkig hebben jullie een oplossing gevonden en er zit meteen een mooi verhaal bij.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 23 december 2022 - 11:43

Haha, wat een gedoe zeg, en dat voor een foto… Wel leuk overigens. Je was de Limburgse vlaaien nog vergeten.

Reply
rietepietz 23 december 2022 - 13:00

Eind goed al goed toch?

Reply
Hans 23 december 2022 - 20:27

Hoho, daar gaat de Leidsche Koek voorbij.
Je bent dapper Emile, begrijpelijk dat je paarden op afstand leuker vind dan dichtbij. Hans

Reply
Nicky 27 december 2022 - 12:23

Nou, het ziet er alsnog hartstikke leuk uit!

Reply

Plaats een reactie