Home Leiden Sportschool Key Mura van Anna Rasouli bestaat 10 jaar

Sportschool Key Mura van Anna Rasouli bestaat 10 jaar

door Emile van Aelst

Tien jaar geleden kreeg ik de eerste week van januari een telefoontje van Aad van der Luit, Emile zaterdag wordt er een nieuwe Judoschool geopend heb jij tijd om wat foto’s te maken en er iets over te schrijven. Tja er worden zoveel sportscholen geopend dacht ik in eerste instantie. Het is een oud leerling van me die op haar vierde jaar al tegen me zei ik wil later judojuf worden en nu is het zover.  Kijk daar zit een verhaal in dacht ik en ging dus op zaterdag 12 januari naar het Buurthuis in de Drifstraat en schreef er inderdaad een blog over.

Ik vergeet die middag nooit meer, vrijwel nooit eerder had ik een zo gedreven, enthousiast en innemend persoon gezien. Aad had gelijk dit was de opening van een sportschool waar we nog veel van zouden gaan horen. De jaren daarna ben ik samen met Aad naar diverse openingen geweest als ze er weer een andere groep bij had op een andere plek in Leiden. Na het overlijden van Aad wist ik een ding zeker, ik blijf Anna altijd steunen in voor en tegenspoed.

In de loop der jaren ben ik heel wat keren bij haar langs geweest, zoals bijvoorbeeld toen ze tijdens de corona kinderen uit de Stevenshof in de openlucht liet sporten. Ook was ik erbij toen ze drie jaar geleden de nieuwe naam voor haar sportschool bekend maakte en nog vele andere keren.

Over een paar weken bestaat haar sportschool tien jaar, om dat te vieren organiseerde ze deze week een workshop met BJJ Professor Willy Ni. 

Niet alleen haar eigen jongste leerlingen waren er bij, maar ook niet leerlingen waren deze middag welkom.

Willy Ni gaf demonstraties van onder andere een swipe, diverse grepen en hoe je los kan komen uit een greep.

De kinderen genoten van deze speciale les en deden enthousiast mee.

Het werd een uurtje topsport, nou ja topsport in de dop.

Over topsport gesproken toen Anna begon was het hard werken om prijzen in de wacht te slepen bij wedstrijden. Tegenwoordig komen vrijwel al haar leerlingen terug van regionale en landelijke wedstrijden met een eerste, tweede of derde plek in hun categorie.

Aan het eind van de workshop kreeg Anna van haar kinderen Armando en Almira bloemen en een schildje.

Anna is een vechter eerste klas, maar ook zo emotioneel als een mens maar kan zijn.

Duidelijk geëmotioneerd bedankte Anna haar leerlingen en hun ouders voor het vertrouwen in de afgelopen tien jaar.

Uiteraard maakten we nog een groepsfoto.

Na wat fotomomenten had Anna haar emoties weer onder controle en vertelde honderduit over alle plannen voor de komende tijd. Zoals bijvoorbeeld het tweede Happy Toernooi in maart. Zij bedacht en organiseerde dit vorig jaar samen met Jan Westra. Een toernooi waarbij ze honderden schoolkinderen uit de groepen 3 en 4 laten bewegen, want bewegen is en blijft belangrijk en gezond.

Ik reed naar huis en dacht, wat is er eigenlijk veranderd in die tien jaar.

Veel natuurlijk, behalve het enthousiasme en de inzet van Anna. Nogmaals gefeliciteerd kanjerrrrr.

Meer weten over Sportschool Key Mura, kijk even op de site. In de fotoslideshow nog wat foto’s.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 21 december 2022 - 10:58

Ik kan me haar verhaal en je blogjes nog goed herinneren, maar wat wil je aks oud judoka. Ik wens Anna nog veel succes in de toekomst.

Reply
די מריו 21 december 2022 - 11:14

Mooi als iemand zijn dromen achterna gaat en dan ook nog zo’n succes er weet van te maken. Gefeliciteerd Anna, je bent geweldig.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 21 december 2022 - 20:37

Niet te geloven dat het alweer 10 jaar geleden is, ik kan me dat logje nog goed herinneren. Mooi dat ze zo succesvol draait.

Reply
Hans 21 december 2022 - 21:02

Het mooi is dat twee jaar corona niet funest is geweest.
Goed om de jeugd te onderrichten. Hans

Reply
Nicky 27 december 2022 - 12:11

Dat doet ze goed! Gefeliciteerd!

Reply

Plaats een reactie